Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2020

Η «ζεστή» υποδοχή στην Audiovisual και τα ρουμανικά NPLs της ΕΤΕ

Η «ζεστή» υποδοχή στην Audiovisual και τα ρουμανικά NPLs της ΕΤΕ

AUDIOVISUAL: «Ζεστά» (+11,1%, 158.668 τεμάχια, 56.705 ευρώ αξία συναλλαγών) υποδέχτηκε η αγορά τη μετοχή της Audiovisual (ABE) κατά τη χθεσινή πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση του νέου πενταετούς business plan της εισηγμένης.

Γενικότερα, η μετοχή της ΑΒΕ έχει αποτελέσει μια από τις θετικότερες εκπλήξεις του ταμπλό κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι λίγοι ιδιαιτέρως τολμηροί -έως και παράτολμοι- αγοραστές του παρελθόντος καταγράφουν απίστευτες αποδόσεις.

Για παράδειγμα, η μετοχή έκλεισε χθες στο 0,36 ευρώ, όταν τον Δεκέμβριο του 2015 βρισκόταν μόλις στο 0,035 ευρώ (+928%!), τον Οκτώβριο του 2017 στο 0,096 ευρώ (+275%) και το Δεκέμβριο του 2018 στο 0,115 ευρώ (+213%).

Βέβαια, με βάση τα περίπου 160 εκατ. μετοχές που θα προκύψουν από την υποχρεωτική μετατροπή προνομιούχων σε κοινές και από τη δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μιλάμε για μια «απαιτητική» αποτίμηση γύρω στα 57,6 εκατ. ευρώ (για μια εταιρεία που προβλέπεται να επιστρέψει σε καθαρή κερδοφορία το έτος 2022), οπότε το επενδυτικό «στοίχημα» θα παιχτεί στο κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί στην πράξη το πενταετές business plan που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

 

ΕΤΕ-ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ NPLs: H APS έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, την καλύτερη -δεσμευτική- προσφορά για το χαρτοφυλάκιο με ρουμανικά «κόκκινα» δάνεια, τα οποία πουλάει η Εθνική.

Πρόκειται για δάνεια που είχαν μεταφερθεί σε άλλες θυγατρικές (σ.σ. κυρίως στη Μάλτα) και υποκαταστήματα (Λονδίνο) τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του γ' τριμήνου, η τράπεζα σχημάτισε πρόσθετες προβλέψεις 40 εκατ. ευρώ για το παραπάνω χαρτοφυλάκιο και εκτιμάται ότι θα πωληθεί χωρίς εγγραφή σοβαρής ζημιάς.

Εφόσον πωληθεί το χαρτοφυλάκιο, η Εθνική κλείνει οριστικά το κεφάλαιο Ρουμανία καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της Romaneasca Banca.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v