Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2020

Οι τραπεζίτες πριν τον «χρησμό» της ΤτΕ και οι κινήσεις ΕΤΕ στη Χαλυβουργική

Οι τραπεζίτες πριν τον «χρησμό» της ΤτΕ και οι κινήσεις ΕΤΕ στη Χαλυβουργική

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Έπιασαν ή όχι οι ελληνικές τράπεζες στους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) το 2019;

Το ερώτημα θα απαντηθεί όπως μαθαίνουμε επίσημα τον Φεβρουάριο από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι υπηρεσίες της οποίας δεν έχουν ακόμη έτοιμα όλα τα στοιχεία…

Βέβαια, και μικρή απόκλιση να υπάρξει δεν χάθηκε ο κόσμος, καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν αναθεωρήσει την στρατηγική τους για φέτος και έχουν δρομολογήσει πιο ενεργητικές κινήσεις με αιχμή τα μεγάλα πακέτα τιτλοποιήσεων. Κάτι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι επόπτες τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Φρανκφούρτη και όπως πληροφορείται η στήλη δεν ανησυχούν

Υπενθυμίζεται ότι οι στόχοι μείωσης των NPEs είναι ετήσιοι από το 2019 έως και το τέλος του 2021 και έχουν υποβληθεί στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας.

 

ΕΤΕ-ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ: Η Εθνική δεν κρύβει την πρόθεσή της να τρέξει διαδικασία ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της Χαλυβουργικής (μέσω ειδικής διαχείρισης;) ή πώλησης των δανείων της.  Θα ήθελε, όμως, να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση από την πλευρά της οικογένειας Κ. Αγγελόπουλου, που ελέγχει την ιστορική βιομηχανία, ώστε η διαδικασία να τρέξει απρόσκοπτα.

Η τράπεζα εκτιμά ότι οι εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής, που περιλαμβάνουν και λιμενικές εγκαταστάσεις, έχουν αξία και είναι έτοιμη να αναλάβει ακόμη και το κόστος της απαιτούμενης περιβαλλοντικής μελέτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v