Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 6 2020

Το ασφαλιστικό και οι υποσχέσεις που μένουν... υποσχέσεις

Το ασφαλιστικό και οι υποσχέσεις που μένουν... υποσχέσεις

Προεκλογικά, η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί επανειλημμένα πως όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα πάρει μια σειρά αποφάσεων που θα λειτουργήσουν υπέρ του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

«Είστε πολύ τυχεροί ως επαγγελματίες, που σύντομα θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά υψηλότατο κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας πέρυσι σε στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

Όσο για τον Νότη Μηταράκη (σημερινός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου) θυμούνται όλοι τις υποσχέσεις που είχε δώσει, στο πλαίσιο του διεθνούς ασφαλιστικού-αντασφαλιστικού συνεδρίου που είχε διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Ύδρα. Τότε, είχε δημοσίως αναφερθεί σε φορολογικά κίνητρα υπέρ του τρίτου πυλώνα και για εξίσωση κινήτρων μεταξύ ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων και Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Την επόμενη μάλιστα ημέρα του ίδιου συνεδρίου, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) είχε χαιρετίσει τη στάση της κυβέρνησης (βλέπε σχετικό δημοσίευμα) για τις προαναφερόμενες δεσμεύσεις και για την έναρξη διαλόγου σε μια σειρά από καυτά ζητήματα, όπως τα ΣΔΙΤ στην υγεία και η κάλυψη των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών.

Από τότε όμως μέχρι σήμερα, έχουν περάσει πάνω από τέσσερις μήνες, χωρίς κανείς από τους επιμέρους διαλόγους να έχει καταλήξει σε αποτέλεσμα, χωρίς τη θέσπιση οποιουδήποτε φορολογικού κινήτρου και χωρίς να υπάρχει ίχνος αναφοράς για την ιδιωτική ασφάλιση στο νομοσχέδιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (και παράγοντα του ασφαλιστικού κλάδου) Γιάννη Χατζηθεοδοσίου: «Χωρίς αποφάσεις που να συμπεριλαμβάνουν την ιδιωτική ασφάλιση εξελίσσεται το έως σήμερα κυβερνητικό έργο. Η διαπίστωση δημιουργεί ανησυχία. Ενώ υπάρχει δημοσίως δηλωμένη θετική προσέγγιση και κυβερνητικά στελέχη προβαίνουν σε ευνοϊκές δηλώσεις περί αξιοποίησης της ιδιωτικής ασφάλισης, εντούτοις στην πράξη δεν υπάρχει θετικό δείγμα».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, σημαντικό ενδιαφέρον θα έχει η επικείμενη ετήσια εκδήλωση που ακολουθεί μετά την τακτική γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ και στην οποία παραβρίσκονται κορυφαία στελέχη τουλάχιστον από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα.

Ειδικότερα στην περυσινή εκδήλωση είχε παρευρεθεί και είχε μιλήσει ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

ΑΤΤΙΚΑ ΑΕΔΑΚ: Εταιρεία συμφερόντων του Παύλου Βαρδινογιάννη είναι η Ypsilon Group που εξαγόρασε την Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ, όπως πληροφορείται η στήλη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v