Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2020

Το φωτοβολταϊκό των ΕΛΠΕ, οι άδειες και τα... σαράντα κύματα

Το φωτοβολταϊκό των ΕΛΠΕ, οι άδειες και τα... σαράντα κύματα

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο που πρόκειται να αναπτύξουν τα ΕΛΠE εξαγοράζοντας την άδεια και όλο το «project Kozani» από τη γερμανική Juwi έχει τη δική του ιστορία…

Ο πρώτος που το έτρεξε ήταν ο Βαγγέλης Ζαγοράκης, φυσικός με master στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας από το ΕΜΠ. Όπως σημείωσε στη στήλη, ξεκίνησε τη διαδικασία αδειοδότησής του το 2012 για λογαριασμό αμερικανικής εταιρείας, η οποία, όμως, στη συνέχεια πτώχευσε.

Έπειτα η άδεια μεταβιβάστηκε στην Juwi, η οποία μόλις πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε τις περιβαλλοντικές άδειες και την απαιτούμενη τροποποίησή τους. Χρειάστηκαν, δηλαδή, 8 χρόνια. Η θυγατρική της γερμανικής εταιρείας έπειτα το πούλησε στα ΕΛΠE, τα οποία και θα αναλάβουν την κατασκευή του.

Τα ΕΛΠΕ το είδαν ως ευκαιρία για ταχεία διείσδυση στις ΑΠΕ. Καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά κι εν τη ρύμη του λόγου ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής Ανδρέας Σιάμισιης: «Θέλουμε να μπούμε στις ΑΠΕ. Αν, όμως, περιμέναμε από τις άδειες που έχουμε και είναι μικρής ισχύος, καλύτερα να το... κλείναμε. Έτσι, πήραμε την ευκαιρία να κάνουμε την εξαγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v