Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δευ 17 Φεβ

Φοροδιαφυγή: Καρέκλες προς... ενοικίαση για κομμώτριες και αισθητικούς

Φοροδιαφυγή: Καρέκλες προς... ενοικίαση για κομμώτριες και αισθητικούς

Τρόπους να στεγάσει επαγγελματικά, έστω και προσωρινά, τις κομμώτριες και τις αισθητικούς που παρέχουν υπηρεσίες κατ' οίκον, αναζητεί σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το οικονομικό επιτελείο.

Η αναζήτηση οφείλεται στο γεγονός ότι η κατ' οίκον παροχή υπηρεσιών ισοδυναμεί με απώλεια εσόδων για το δημόσιο, καθώς τα εισοδήματα που αποκτώνται στην αδήλωτη ως επαγγελματική στέγη, οικία, ως γνωστόν δεν δηλώνονται...

Το σενάριο που φαίνεται να έχει προκριθεί, ώστε ένα μέρος των εισοδημάτων αυτών να δηλώνεται, είναι η παροχή της δυνατότητας σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής «να μισθώνουν καρέκλες σε τρίτους». Δηλαδή, ένα νόμιμο (με άδεια) κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής θα μπορεί να υπογράψει συμφωνητικό μίσθωσης με έναν επαγγελματία που δεν έχει τον δικό του χώρο, για την παραχώρηση ενός τμήματος του καταστήματος, προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες στους πελάτες του.

Πέραν της αμοιβής προς το κατάστημα, όπως πληροφορείται η στήλη, ο «φιλοξενούμενος» θα πρέπει να διαθέτει και δικό του σύστημα έκδοσης αποδείξεων (φυσικά και POS), αλλά να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές κ.ο.κ.

Το μέτρο θα θεσμοθετηθεί, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα λειτουργήσει. Διότι, αν όσοι παρέχουν υπηρεσίες στο σπίτι τους ήθελαν να δηλώνουν τα εισοδήματά τους και να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, πιθανότατα θα άνοιγαν δικά τους καταστήματα. Εκτός και αν δεν μπορούν λόγω του κόστους ενοικίου και αγοράς του απαραίτητου επαγγελματικού εξοπλισμού.

Γι' αυτούς μπορεί να είναι μια λύση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v