Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 14 2020

Τα χαμόγελα ΕΤΕ λόγω... Astrobank και οι κινήσεις Motor Oil στις ΑΠΕ

Τα χαμόγελα ΕΤΕ λόγω... Astrobank και οι κινήσεις Motor Oil στις ΑΠΕ

ΕΤΕ- ASTROBANK: Χαμόγελα ανακούφισης προκάλεσε στην Εθνική Τράπεζα η είδηση ότι η κυπριακή Astrobank συγκέντρωσε κεφάλαια άνω των 40 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Η Astrobank έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία με την Εθνική για την αγορά της Εθνικής Κύπρου και εκκρεμούσε η κεφαλαιακή της ενίσχυση, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Στην Αιόλου είχαν μια μικρή ανησυχία για το αν θα προχωρήσει ομαλά το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης της Astrobank, καθώς στο σχήμα επενδυτών, που ελέγχει την τράπεζα, συμμετέχουν λιβανέζικα κεφάλαια και στο Λίβανο επιβλήθηκαν capital controls.

Εξ ου και η ανακούφιση, όταν έγινε γνωστό ότι η ΑΜΚ στέφθηκε με επιτυχία.

 

MOTOR OIL. Τη δεύτερη κίνηση της στον χώρο των ΑΠΕ ανακοίνωσε η εταιρεία. Απέκτησε χαρτοφυλάκιο εν λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 47 MW από την Μυτιληναίος. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Οκτώβριο η εξαγορά του 85% της ΣΤΕΦΑΝΕΡ Ενεργειακή που διαθέτει άδειες για αιολικούς σταθμούς 9,4 MW.

Κύκλοι του ομίλου σημειώνουν στη στήλη πως η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της Motor Oil με ΑΠΕ θα συνεχιστεί, αλλά χωρίς... υπερβολές. Θεωρούν, όπως προσθέτουν, αναγκαία την είσοδο στις ΑΠΕ για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του διυλιστηρίου και ταυτόχρονα θα αναπτύξουν μικρής ισχύος φωτοβολταϊκά και στις εγκαταστάσεις των Αγίων Θεοδώρων για εξοικονόμηση ενέργειας.

Πάντως στο ραντάρ… της Motor Oil υπάρχει σειρά έργων και αδειών, εκ των οποίων κάποια θα αποτελέσουν και αντικείμενο μελλοντικών επενδυτικών κινήσεων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v