Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2020

Τα πωλητήρια Κοντομηνά και η αναμονή για Intertech

Τα πωλητήρια Κοντομηνά και η αναμονή για Intertech

ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ: Από πωλητήριο σε πωλητήριο βαδίζει εδώ και πολύ καιρό ο όμιλος Κοντομηνά, πιθανότατα ζορισμένος από τα καθόλου ευκαταφρόνητα δανειακά του ανοίγματα.

Για παράδειγμα, κατά την τελευταία διετία ρευστοποίησε τόσο τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην Κύπρο όσο και αυτόν της Ελλάδας (στη Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη) σε δύο δόσεις.

Πέραν αυτών, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το Euro2day.gr δημοσίευσε το κυοφορούμενο deal μεταξύ της Interamerican και της Prime Insurance (ασφαλιστικής εταιρείας με έδρα την Κύπρο, συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά), μέσω του οποίου η δραστηριότητα της δεύτερης στην Ελλάδα θα περάσει στην πρώτη. 

Μετά από όλα αυτά, η συμμετοχή του γνωστού επιχειρηματία στην εισηγμένη εταιρεία Ιntertech αποτελεί ίσως ένα από τα τελευταία assets που του έχουν απομείνει.

Μάλιστα, το ποσοστό του στην Intertech μειώθηκε πέρυσι στο 29,58%, καθώς δεν συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών που έλαβε χώρα κατά το πρώτο μισό της χρονιάς.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στην αγορά συζητείται το αν και πότε ο Κοντομηνάς θα ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του και στην Ιntertech, στην οποία ο Κων/νος Αμοιρίδης (της Αμοιρίδης-Σαββίδης) έχει ήδη λάβει θέση στρατηγικού επενδυτή, κατέχοντας το 28,45%.

H Ιntertech, πάντως, μετά την περυσινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τη διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας λέγεται πως έχει καταφέρει να ισορροπήσει, κάτι που θα φανεί έως το τέλος Απριλίου με τη δημοσιοποίηση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων του 2019.

 

ΙNTERWOOD: Κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία δηλώνουν πως το μεγάλο πακέτο που έγινε την Παρασκευή στις προνομιούχες μετοχές δεν σχετίζεται με κινήσεις των βασικών μετόχων της εισηγμένης εταιρείας.

Η Interwood, που κατάφερε να αντέξει κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης (ο κλάδος της ξυλείας συγκαταλέγεται σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την ύφεση), αισιοδοξεί για «καλύτερες μέρες», στον βαθμό που η γενικότερη οικονομία καταφέρει να ανακάμψει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v