Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2020

Η Λάρκο, το ελβετικό fund και το στέλεχος με... παρελθόν

Η Λάρκο, το ελβετικό fund και το στέλεχος με... παρελθόν

Κινητικότητα παρατηρείται γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, με υποψήφιους επενδυτές, αθόρυβα και διακριτικά, να ετοιμάζουν τη στρατηγική τους για τη διεκδίκηση της βιομηχανίας εξόρυξης και παραγωγής σιδηρονικελίου.

Αν και ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, από τη στιγμή που θα εκκινήσουν οι διαδικασίες ειδικής εκκαθάρισης μέχρι τη διενέργεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού, δηλαδή ένα χρόνο μετά, εντούτοις γίνονται κινήσεις από ορισμένους παίκτες.

Έτσι, τις τελευταίες μέρες διακινήθηκαν πληροφορίες στην αγορά ότι το πρώην διοικητικό στέλεχος της ΛΑΡΚΟ κατά την περίοδο 1995-2004 Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, που μετέπειτα είχε θητεία σε ανάλογες θέσεις του πολυεθνικού ομίλου Cunico (με συμμετοχές σε μεταλλεία στα Σκόπια, στο Κόσοβο, στη Γουατεμάλα, στην Αλβανία και την Τουρκία) φέρεται να κινήθηκε για λογαριασμό ελβετικού fund με ενδιαφέρον για την ελληνική βιομηχανία. Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν το όνομα του κ. Δασκαλάκη, της Cunico και μετόχων της είχε ακουστεί για τη ΛΑΡΚΟ.

Η στήλη, ωστόσο, ενημερώθηκε από συνεργάτες του πρώην στελέχους της ΛΑΡΚΟ πως «ο κ. Δασκαλάκης δεν πιστεύει ότι θα προχωρήσει ποτέ η ιδιωτικοποίηση της βιομηχανίας, λόγω του πολιτικού κόστους. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υφίσταται ενδιαφέρον…».

Να σημειωθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε, εκκινεί τις διαδικασίες εκκαθάρισης και δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει την εξυγίανση και την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

Οψόμεθα… και για τις κυβερνητικές προθέσεις αλλά και για τις επενδυτικές διαθέσεις… 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v