Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2020

Ενδιαφέρον και από Shell για ΔΕΠΑ Εμπορίας - Ψυχρή η υποδοχή στις 48 δόσεις

Ενδιαφέρον και από Shell για ΔΕΠΑ Εμπορίας - Ψυχρή η υποδοχή στις 48 δόσεις

SHELL. Μπορεί το καλοκαίρι του 2018 να πούλησε στη ΔΕΠΑ τη συμμετοχή της στην ΕΠΑ Αττικής, αλλά η Shell ουδέποτε εγκατέλειψε την ελληνική αγορά για την οποία διατηρούσε ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, ειδικά στον τομέα του φυσικού αερίου.

Τους τελευταίους μήνες, ο διεθνής όμιλος επανέκαμψε και τα στελέχη του ασχολήθηκαν διεξοδικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Γι' αυτό και η συμμετοχή της Shell στον διαγωνισμό που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της τελευταίας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Αν δεν δοθεί νέα παράταση, οι υποψήφιοι για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις 23 Μαρτίου.

 

ΕΦΟΡΙΑ. Κάπως ψυχρή, με δεδομένο το πόσοι φορολογούμενοι είναι εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, μπορεί να χαρακτηριστεί η υποδοχή της νέας ρύθμισης 24-48 δόσεων στην εφορία.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 27.000 αιτήσεις ρύθμισης (22.500 φυσικά πρόσωπα και 4.500 επιχειρήσεις) σε περισσότερες δόσεις, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της νέας πλατφόρμας.

Με δεδομένο ότι η πλατφόρμα άνοιξε στις 26 Φεβρουαρίου, δεν αποκλείεται πολλοί ενδιαφερόμενοι να άφησαν τη ρύθμιση των οφειλών τους για τον Μάρτη, ώστε να μην τρέχουν τελευταία στιγμή -και μέσα στα (ακυρωμένα) καρναβάλια- να πληρώσουν την πρώτη δόση.

Ωστόσο, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι είναι εκτεθειμένοι σε μέσα αναγκαστικής είσπραξης ενώ η ΑΑΔΕ, με το νέο στρατηγικό της σχέδιο, μας προετοιμάζει για νέους κύκλους διασταυρώσεων στοιχείων αλλά και «ανάπτυξη συστήματος και διαδικασιών προτεραιοποίησης κινδύνων μη συμμόρφωσης».

Θα επιχειρήσει μάλιστα, αναφέρει το Στρατηγικό Σχέδιο 2020-24, «διαστρωμάτωση φορολογουμένων και ανάπτυξη μοντέλων ανάλυσης συμπεριφορών». 

Ιδωμεν...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v