Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2020

Προς μετάθεση το ομόλογο Lamda - Γκρίνια ξενοδόχων για το «φιρμάνι» ΣΕΤΕ

Προς μετάθεση το ομόλογο Lamda - Γκρίνια ξενοδόχων για το «φιρμάνι» ΣΕΤΕ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. Μόνο ως οδηγίες-ευαγγέλιο δεν εξέλαβαν οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου Κρήτης την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, με αποδέκτες τις κλαδικές ενώσεις ξενοδόχων (ΠΟΞ), ενοικιαζόμενων δωματίων (ΣΕΤΚΕ), ταξιδιωτικών γραφείων (HATTA) και τις επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου.

Οι ξενοδόχοι της Κρήτης «στράβωσαν» και ανταπάντησαν με επιστολή τους προς τον ΣΕΤΕ. Στην προτροπή του προέδρου του ΣΕΤΕ να υιοθετήσουν ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων, απάντησαν κάνοντας λόγο για «μεταφορά δικαιολογημένου άγχους» από τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων πόλεων προς την υπόλοιπη παραθεριστική Ελλάδα, η οποία «μπορεί εύκολα να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και πίεσης».

Στην επιστολή τους, οι Κρητικοί σημείωναν πως «άλλωστε, στα παραθεριστικά ξενοδοχεία της Κρήτης, οι ως σήμερα επιπτώσεις σταθμίζονται».

Και αφού ανέφεραν πως είναι σε επικοινωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο (ΞΕΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κατέληξαν με τρόπο που δεν άφηνε παρερμηνείες: «Θα δράσουμε όταν κρίνουμε ότι συντρέχει λόγος».

Η ταμπακέρα που φαίνεται πως έφερε στην επιφάνεια την κόντρα αφορούσε κυρίως στις προϋποθέσεις για δωρεάν ακυρώσεις και το ότι εξομοιώνονται οι κρατήσεις μεμονωμένων ταξιδιωτών κι εκείνες που αφορούν πελάτες τουρ οπερέιτορ. Με τους οποίους κάθε ξενοδόχος υπογράφει διαφορετικά συμβόλαια, με διαφορετικούς όρους προκαταβολών, εξόφλησης και… ακυρώσεων.

Και είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν να χαρίσουν στους τουρ οπερέιτορ τις αποζημιώσεις των ακυρώσεων.

Οχι χωρίς διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον…

 

LAMDA DEVELOPMENT. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο για το νέο ομολογιακό, που θα εκδώσει και θα διαθέσει στο εγχώριο και διεθνές επενδυτικό κοινό η Lamda.

Ανάδοχοι και εταιρεία δεν βιάζονται, καθώς το επενδυτικό κλίμα έχει βαρύνει, λόγω του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, ακόμη και αν εγκριθεί άμεσα από την Ε.Κ. το ενημερωτικό, η έκδοση ενδέχεται να μετατεθεί προς τα τέλη του μήνα, σε συνάρτηση πάντα και με τις εξελίξεις στην αναταραχή των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v