Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2020

Η Duet και τα μυστήρια για τον Βορρά

Η Duet και τα μυστήρια για τον Βορρά

FORTHNET: Ισχύουν άραγε οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες πίσω από το όψιμο ενδιαφέρον της Duet για τη Fοrthnet βρίσκεται ισχυρός επιχειρηματίας του Βορρά, που δεν έβλεπε με καλό μάτι τη συμφωνία που ναυάγησε επισήμως την Πέμπτη;

Αρκετά στελέχη της αγοράς προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η επενδυτική εταιρεία εμφανίστηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη επαφή που είχε με την πλευρά της Forthnet. Τι άλλαξε;

 

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η λεπτομερής ανάγνωση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων της Π. Πετρόπουλος για το 2019 (δημοσιεύτηκαν χθες).

Πέρα από την αύξηση των καθαρών κερδών από τα 2,6 στα 3,5 εκατ. ευρώ, η περυσινή πώληση μη λειτουργικού ακινήτου συνέβαλε όχι μόνο στη χρηματοδότηση επενδύσεων, αλλά παράλληλα σε μείωση του καθαρού δανεισμού από τα 8,8 στα 5,9 εκατ. ευρώ και σε διανομή μερίσματος 0,1 ευρώ ανά μετοχή (πέρυσι δεν υπήρξε χρηματική διανομή προς τους μετόχους).

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο του τίτλου στα 5,85 ευρώ, το P/E διαμορφώνεται στο 11,8, ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία στο 1,15 και η μερισματική απόδοση στο 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v