Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2020

Ερχεται η εποχή της αγοράς ιδίων... ομολόγων;

Ερχεται η εποχή της αγοράς ιδίων... ομολόγων;

Στις 6 Μαρτίου, το Euro2day.gr δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Χρηματιστηριακή άμυνα από 13 εισηγμένες» στο οποίο αναφέρονταν οι εταιρείες που είχαν προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών τους κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ή είχαν λάβει σχετικές αποφάσεις. Από τότε μέχρι σήμερα προστέθηκαν και άλλες εισηγμένες που προχώρησαν στην απόκτηση ιδίων τίτλων.

Η ουσία είναι πως μέχρι σήμερα έχουν πράξει αναλόγως -ή σύντομα θα ξεκινήσουν- γύρω στις είκοσι εταιρείες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (οι ίδιες μετοχές ξεπέρασαν το 5% των συνολικών, φτάνοντας στο 6,2627%), ΟΤΕ (2,116%), Μυτιληναίος, Motor Oil (0,06% με μέσο κόστος κτήσης 13,99 ευρώ), Fourlis (0,0245% των συνολικών τίτλων), ΙΑΣΩ, Ευρωπαϊκή Πίστη (1,4526%), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Ιντρακόμ Συμμετοχών, Ιντρακόμ Κατασκευές, Quest Holdings, Πετρόπουλος, CNL Capital, Alpha Trust Ανδρομέδα, ΑΔΜΗΕ, AS Cοmpany και Ικτίνος Μάρμαρα.

Επίσης, η B&F Ενδυμάτων έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την αγορά ιδίων ομολόγων της, τα οποία τελούν υπό διαπραγμάτευση κάτω του «100».

Και επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε δει και αρκετά άλλα εταιρικά ομόλογα να διαπραγματεύονται κάτω από την ονομαστική τους αξία, μήπως είναι ευκαιρία για τις εισηγμένες που διαθέτουν ρευστότητα να «αντιγράψουν» την κίνηση της B&F;

Και αυτό γιατί μέσα από μια τέτοια κίνηση θα πετύχουν δύο πράγματα ταυτόχρονα:

  • Πρώτον, να στηρίξουν τις τιμές των ομολόγων τους στο ταμπλό του ΧΑ.
  • Δεύτερον, να «κουρέψουν» έμμεσα τμήμα των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Με ένα σμπάρο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v