Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2020

Η δημόσια πρόταση και ο βασικός μέτοχος που... βιάστηκε

Η δημόσια πρόταση και ο βασικός μέτοχος που... βιάστηκε

«Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους» στάθηκαν οι μέτοχοι μειοψηφίας της Καράτζης, οι οποίοι είτε ρευστοποίησαν είτε θα ρευστοποιήσουν τους τίτλους τους προς 10 ευρώ ανά τεμάχιο, μετά τη δημόσια πρόταση που υπέβαλε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Αντώνης Καράτζης τον Ιανουάριο.

Οι περισσότεροι από αυτούς υποστήριζαν τότε πως «στα δέκα ευρώ, το χαρτί είναι έντονα υποτιμημένο», συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως η εταιρεία είχε εισέλθει στο ΧΑ με 10,4 ευρώ το έτος 2000 και από τότε μέχρι σήμερα, οι οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου έχουν εκτιναχθεί.

Μιλούσαν επίσης για τις ανοδικές προοπτικές της εταιρείας σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της, που ξεκινούσαν από τη βιομηχανία και έφταναν μέχρι τα ξενοδοχεία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ωστόσο, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα μεσολάβησε ο κορωνοϊός και έτσι ο κ. Αντώνης Καράτζης θα πρέπει να συγκαταλέγεται στους πλέον «άτυχους» («γκαντέμηδες» όπως συχνά λέγεται) επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου, σε βραχυμεσοπρόθεσμη τουλάχιστον βάση.

Και αυτό γιατί αγόρασε μέσα στο 2020 (όταν η τιμή της μετοχής της ΚΑΡΤΖ διαπραγματευόταν στο ταμπλό του ΧΑ γύρω στα 8 ευρώ):

Από την αδελφή του, κα Μαρία Καράτζη, το 38,4% της φερώνυμης εισηγμένης εταιρείας προς 8,41 ευρώ ανά τεμάχιο.

Και από το ευρύ επενδυτικό κοινό (μέσω δημόσιας πρότασης) το 15,37% της εταιρείας προς 10 ευρώ ανά μετοχή.

Αν αντίθετα δεν μεσολαβούσε η δημόσια πρόταση, κανείς μέτοχος μειοψηφίας δεν θα εκπλησσόταν αν έβλεπε σήμερα την τρέχουσα τιμή του τίτλου γύρω ή και κάτω από έξι ευρώ


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v