Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2020

Τα deal της Eurobank στα ακίνητα και η παράταση για Attica Group

Τα deal της Eurobank στα ακίνητα και η παράταση για Attica Group

EUROBANK: Αρχικές συμφωνίες με υποψήφιους επενδυτές για την πώληση τριών χαρτοφυλακίων με ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ, σύναψε η Eurobank, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εύλογη αξία των προς πώληση ακινήτων, βάσει των τιμών που περιλαμβάνονται στις αρχικές προσφορές, ήταν χαμηλότερη της λογιστικής, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί στο τέταρτο τρίμηνο πρόβλεψη απομείωσης 24 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, άλλα 15 εκατ. ευρώ είναι τα έξοδα πώλησης.

Ως εκ τούτου, η συνολική ζημιά απομείωσης ανήλθε στα 39 εκατ. ευρώ. Κάποιες από τις συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος. Προς το παρόν, η πανδημία του κορωνοϊού καθυστερεί την ολοκλήρωση των deals.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ- MIG-ATTICA: Ανεστάλη, όπως πληροφορείται η στήλη, η διαγωνιστική διαδικασία, την οποία έτρεχε η MIG, για την πώληση του 79% της Attica Group, λόγω των επιπτώσεων από την επιδημία του Covid-19.

Αντίθετα, η Πειραιώς συνεχίζει κανονικά τον διαγωνισμό για την πώληση των δανείων της μητρικής του ομίλου MIG. Μάλιστα, οι επενδυτές έχουν ενημερωθεί ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα.

Όποιοι έχουν μείνει, βέβαια, καθώς εξαιτίας -και- της επιδημίας το ενδιαφέρον των περισσοτέρων ατόνησε.
Emma Capital και Comer Group παραμένουν, όμως, στη διεκδίκηση. 

 

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Η μετοχή από τα 3,60 ευρώ της 5ης Μαρτίου έκλεισε χθες στα 2,82 ευρώ (χρηματιστηριακή αξία 48,3 εκατ. ευρώ, έναντι λογιστικής αξίας 90,3 εκατ. ευρώ με στοιχεία 30ης/6/2019).

Θεωρητικά τουλάχιστον, ο κερδοφόρος και υγιής χρηματοοικονομικά όμιλος συγκαταλέγεται σε εκείνους που πλήττονται λιγότερο από την έλευση του κορωνοϊού.

 

ΝΑΚΑΣ: Χθες έγραψε η στήλη για τις επιδόσεις του Μουσικού Οίκου Νάκα, που με τη γενικευμένη «βουτιά» στο ΧΑ οδηγούσε σε μονοψήφιο Ρ/Ε και μερισματική απόδοση 16%. Η αγορά «άκουσε» στέλνοντας τη μετοχή στο limit up (+29%). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v