Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2020

Intralot-Βουλγαρία: Τα πρόστιμα-μαμούθ και οι χαμένοι τζίροι

Intralot-Βουλγαρία: Τα πρόστιμα-μαμούθ και οι χαμένοι τζίροι

ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Αναδρομικούς φόρους («εισφορές παιγνίων») ύψους περί τα 210 εκατ. ευρώ ζητάει η Βουλγαρική Επιτροπή Παιγνίων από τις δύο εταιρείες μέσω των οποίων δραστηριοποιούνταν ο όμιλος Intralοt στη γειτονική χώρα.

Ηδη η μία από τις δύο εταιρείες, η Eurobet Ltd., κατέθεσε αίτηση για έναρξη πτωχευτικής διαδικασίας προς προστασία έναντι των δανειστών της, ενώ κλειστά λόγω της πανδημίας είναι τα σημεία πώλησης της Eurofootball Ltd., της δεύτερης εταιρείας.

Οι δύο επιχειρήσεις, οι άδειες των οποίων έχουν ανακληθεί από τη βουλγαρική κυβέρνηση και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, συνεισέφεραν πέρυσι τα 283,3 εκατ. από τα 720 εκατ. ευρώ εσόδων που είχε πέρυσι ο όμιλος Intralot και τα 23,7 εκατ. από τα 87,8 εκατ. EBITDA του 2019.

Πρόκειται, δηλαδή, για ισχυρότατο πλήγμα, για το οποίο αναμένεται να μιλήσει περισσότερο η διοίκηση στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Η ελληνική εταιρεία πληρώνει ακριβά τη διαμάχη της βουλγαρικής κυβέρνησης με τον πανίσχυρο επιχειρηματία Vasil Bozhkov, που ήταν ο συνεταίρος της Intralοt εδώ και πολλά χρόνια.

 

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ. Τέσσερις εταιρείες διεκδικούν τον μεγάλο διαγωνισμό, ύψους 48,3 εκατ. ευρώ, για τις άδειες λογισμικού στο δημόσιο. Πρόκειται για τον ΟΤΕ, τη Unisystems, τη Logicom Solutions και την Byte.

Οι τέσσερις υποψήφιοι θα αναλάβουν να προμηθεύσουν το δημόσιο με άδειες λογισμικού της Microsoft και θα παρέχουν σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών για περίοδο τριών ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v