Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2020

Καταγγελίες επενδυτών για οργανωμένη απάτη από εταιρείες σε Ελλάδα-Κύπρο

Καταγγελίες επενδυτών για οργανωμένη απάτη από εταιρείες σε Ελλάδα-Κύπρο

Πληροφορίες για σοβαρές καταγγελίες από διαφορετικούς επενδυτές, εναντίον δύο συνδεδεμένων επενδυτικών εταιρειών, μιας στην Αθήνα και μιας στην Κύπρο, έχουν φτάσει στα αυτιά της στήλης.

Η πλοκή της υπόθεσης θυμίζει έντονα φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος, που νομίζαμε ότι τα έχουμε αφήσει πίσω: «Άγρα» προσώπων που έχουν κάποια εισοδήματα αλλά όχι επενδυτικές γνώσεις κι εμπλοκή τους μέσω υποσχέσεων για μεγάλα κέρδη σε σύνθετα προϊόντα και συναλλαγές με margin. Τούτη τη φορά, όμως, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που τα κάνει όλα «εύκολα και γρήγορα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επενδυτές ελάμβαναν συγκεκριμένες οδηγίες για το τι συναλλαγές θα κάνουν, τι θα αγοράσουν και πότε κ.λπ., από πρόσωπα που ΔΕΝ ήταν πιστοποιημένοι σύμβουλοι κι εργάζονταν σε εταιρεία με άδεια μόνο για λήψη και διαβίβαση εντολών, αλλά και χωρίς να έχουν υπογραφεί συμβάσεις διαχείρισης ή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Τα κεφάλαια βεβαίως έγιναν καπνός, οι επενδυτές όμως προχωρούν σε δικαστικές κινήσεις με βαριές κατηγορίες, όπως, μεταξύ άλλων, η απάτη και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (γι' αυτό και θα επανέλθουμε), καθώς όπως προαναφέραμε, εμπλέκει όχι μόνο ελληνική αλλά και «συνδεδεμένη» κυπριακή εταιρεία, η οποία φαίνεται να έχει μάλιστα πολυεθνή δραστηριότητα και... βεβαρυμένο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v