Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2020

Ποια θα είναι η φετινή συνταγή για το «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον»

Ποια θα είναι η φετινή συνταγή για το «Εξοικονόμηση Κατ Οίκον»

Στη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή φαίνεται ότι καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», που χρηματοδοτεί τα νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχεδιασμοί που έκανε στις αρχές της χρονιάς ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς για τη χρήση χρηματοδοτικών ταμείων κι άλλων εργαλείων μάλλον θα τράβαγαν σε μάκρος, και το δημοφιλές πρόγραμμα ήταν πολύ πιθανόν να μην προλάβαινε να προκηρυχθεί για φέτος. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μεσολάβησε και η πανδημία, που πήγε συνολικά πίσω κάθε προγραμματισμό.

Έτσι, όπως πληροφορείται η στήλη, κατόπιν και παρέμβασης του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, θα χρησιμοποιηθούν τα κλασικά μέτρα της επιδότησης και των άτοκων δανείων. Βελτιώσεις ενδεχομένως να γίνουν στα εισοδηματικά κριτήρια, προς την κατεύθυνση να δικαιούνται επιδότησης και νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος.

Όπως και να 'χει, το νέο πρόγραμμα δεν αναμένεται πριν τον Σεπτέμβριο. Κι αυτό επειδή ο υπουργός ΠΕΝ έχει να διαπραγματευτεί με τον αρμόδιο υπουργό για το ΕΣΠΑ, τον Άδωνι Γεωργιάδη, το ύψος των κονδυλίων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v