Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2020

Σφηνάκια για Motor Oil, CNL Capital και Ιασώ

Σφηνάκια για Motor Oil, CNL Capital και Ιασώ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗ MOTOR ΟIL: Η Big Solar (εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μπήτρου) ανακοίνωσε την προμήθεια φωτοβολταϊκού εξοπλισμού ισχύος 1,24 MW για τις στέγες των διυλιστηρίων Κορίνθου της Motor Oil Hellas.

Όπως αναφέρει, για το συγκεκριμένο έργο χρησιμοποιήθηκαν Φ/Β πλαίσια του οίκου JA SOLAR και inverters του οίκου FRONIUS.

 

CNL CAPITAL: Οι εξελίξεις στην MLS (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr στις 15 Μαΐου) επηρέασαν αναμφίβολα πτωτικά την πορεία της μετοχής της CNL Capital στο ταμπλό του ΧΑ.

Γενικότερα, η μεγάλη αναστάτωση που έφερε η τρέχουσα πανδημία στη ρευστότητα και την εν γένει πιστοληπτική ικανότητα των επιχειρήσεων της χώρας δεν θα μπορούσε να αφήσει φέτος «ανέπαφη» την εισηγμένη, που ως αντικείμενο δραστηριότητας έχει τον δανεισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων (καλύπτει ομολογιακά δάνεια, διάρκειας έως δώδεκα μηνών).

Το ζητούμενο ωστόσο αυτή την περίοδο είναι το αν η μέχρι τώρα πτωτική πορεία της μετοχής (6,65 ευρώ χθες ή χρηματιστηριακή αξία 5,21 εκατ. ευρώ) είναι υπερβολική για μια εταιρεία που το 2019 έκλεισε με καθαρή θέση στα 8,287 εκατ. ευρώ και παράλληλα κατέχει εξασφαλίσεις για τα δάνεια που χορηγεί.

Θα πρέπει σίγουρα να συνεκτιμηθεί και ο χθεσινός επίσημος σχολιασμός της εισηγμένης στο ΧΑ

 

ΙΑΣΩ: Μπορεί ο όμιλος να εμφάνισε ζημία σε ενοποιημένη βάση το 2019 (-10,8 εκατ. ευρώ, βλέπε έκτακτα αποτελέσματα λόγω απομειώσεων), ωστόσο σε επίπεδο εισηγμένης εταιρείας κατέγραψε κέρδη και η διοίκηση θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση τη διανομή κάποιου μερίσματος στους μετόχους.

Πέρυσι, είχε διανεμηθεί μετά από πολλά χρόνια 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v