Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2020

Σφηνάκια για ΕΤΕ, συνέλευση TITAN και Αττικής-QQuant

Σφηνάκια για ΕΤΕ, συνέλευση TITAN και Αττικής-QQuant

ΕΤΕ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Την απάντηση της DG Comp στο αίτημα για παράταση του πλάνου πώλησης/διάθεσης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής περιμένουν στην Εθνική.

Από την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν ίσως επηρεασθούν και οι υπόλοιπες εκκρεμείς υποχρεώσεις του επικαιροποιημένου πλάνου αναδιάρθρωσης (μείωση προσωπικού, πώληση τραπεζικών δραστηριοτήτων σε Κύπρο και Αίγυπτο).

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η DG Comp να παράσχει νέα παράταση στην υλοποίηση της δέσμευσης πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά τον άγονο δεύτερο διαγωνισμό.

Στην Αιόλου, όμως, υπάρχει η ελπίδα για κάτι καλύτερο, λόγω της γενικής χαλάρωσης και των τεκτονικών αλλαγών, που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19.

 

ΑΤΤΙΚΗ-QQuant: Στις 24 Μαΐου προβλέπεται να ξεκινήσει η διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανειακών ανοιγμάτων, συνολικού ύψους 435 εκατ. ευρώ, της Τράπεζας Αττικής από την QQuant.

Η εταιρεία θα διατηρήσει τη διαχείριση των δανείων μέχρι την τιτλοποίησή τους. Μετά αποφασίζει ο επενδυτής…

Μαζί με τη διαχείριση των δανείων, η QQuant θα πάρει και -μικρό- μέρος του προσωπικού της διεύθυνσης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που διατηρούσε η Αττικής. Οι περισσότεροι θα πάνε ως «δανειζόμενο προσωπικό».

 

ΤΙΤΑΝ: Χθες ήταν η πρώτη φορά που η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ έγινε στο εξωτερικό, μετά την περυσινή μεταφορά της έδρας της εισηγμένης από την Αθήνα στις Βρυξέλλες.

Θετικό στοιχείο είναι πως η διοίκηση τήρησε την περυσινή της υπόσχεση προς τους Έλληνες επενδυτές ότι οι τακτικές γενικές συνελεύσεις θα παραμείνουν -στην πράξη- ανοιχτές γι’ αυτούς, παρά το ότι θα γίνονται στο εξωτερικό. Δόθηκε λοιπόν δυνατότητα συμμετοχής εξ αποστάσεως, υποβολής ερωτήσεων, ενώ επιπλέον υπήρχε και μετάφραση στα ελληνικά. Άλλες εισηγμένες εταιρείες που έχουν «μετακομίσει» τις έδρες τους στο εξωτερικό δεν έχουν πράξει αναλόγως…

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η χθεσινή συνέλευση υπήρξε «άχρωμη, άοσμη και άγευστη», κυρίως επειδή το ελληνικό τουλάχιστον επενδυτικό κοινό δεν έχει προλάβει ακόμη -σε περιβάλλον πανδημίας- να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Έτσι, σε αντίθεση με προηγούμενες Γ.Σ. που συγκέντρωναν εκατοντάδες επενδυτές και η συζήτηση μεταξύ διοίκησης και μετόχων διαρκούσε για περίπου μία ώρα, χθες δεν υποβλήθηκε ούτε μία ερώτηση και απλά η διοίκηση επανέλαβε τα βασικά σημεία που είχε αναφέρει σε πρόσφατο δελτίο Τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μια γενική συνέλευση «εκτάκτου ανάγκης», η οποία έγινε με τα μέλη του Δ.Σ. να βρίσκονται σε τρεις χώρες, «αποκλεισμένα» λόγω του κορωνοϊού και των σχετικών δυσκολιών μετακίνησης.

ΥΓ: Και μια και μιλάμε για γενικές συνελεύσεις «εκτάκτου ανάγκης», πολυμετοχική ναυτιλιακή εταιρεία στην Κάλυμνο συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση τον Ιούνιο, που θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει τουλάχιστον δέκα ώρες! Και αυτό, γιατί λόγω της Covid-19 η προσέλευση των εκλογέων θα γίνει τμηματικά έως τις 8:00 το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v