Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2020

Σφηνάκια για ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Lamda και Λούλη

Σφηνάκια για ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Lamda και Λούλη

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-IRIS: Προχωρά η διαδικασία πώλησης του χαρτοφυλακίου Iris στην Intrum, μετά την αποτυχία της APS να βρει, επί σειρά μηνών, χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

 

ΑΔΜΗΕ: Επενδύσεις-ρεκόρ, ύψους 250 εκατ. ευρώ, διενήργησε το 2019 ο ΑΔΜΗΕ, εκπλήσσοντας ευχάριστα την αγορά. Η εισηγμένη ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα πάρει μέρισμα, ύψους περίπου 26 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη χρήσης 2019.

 

LAMDA-ETE: Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση των δύο ακινήτων της Εθνικής στην Olympia Village (Lamda), προκειμένου να τακτοποιηθεί πολεοδομικά το The Athens Mall.

 

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗΣ: Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά αρκετές «παραδοσιακές» εισηγμένες του ΧΑ, οι οποίες πορεύονται διαχρονικά με νοικοκυρεμένη διαχείριση και σταθερότητα.

Οι Μύλοι Λούλη για παράδειγμα έχουν ανεβεί κατά την τελευταία πενταετία στο ταμπλό του ΧΑ από το 1,70 στα 2,80 ευρώ, ενώ κάθε χρόνο προχωρούν και σε χρηματικές διανομές προς τους μετόχους τους.

Την Παρασκευή, λοιπόν, η εισηγμένη -η οποία συγκαταλέγεται σε εκείνες που δεν πλήττονται τόσο πολύ από την πανδημία Covid-19- ανακοίνωσε για το 2019 αύξηση καθαρών κερδών από τις 450 χιλ. στα 3,017 εκατ. ευρώ (απουσίαζαν έκτακτες απομειώσεις 2,56 εκατ. ευρώ που ενεγράφησαν το 2018) και φετινό μέρισμα 0,07 ευρώ, έναντι περυσινής επιστροφής κεφαλαίου 0,06 ευρώ.

ΥΓ: Χρηματιστηριακοί δείκτες: P/E 15,9, μερισματική απόδοση 2,5% και τιμή προς λογιστική αξία 0,53.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v