Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2020

Το ξεσκαρτάρισμα της Eurobank και το μπλέξιμο με τις άδειες στον ΟΛΠ

Το ξεσκαρτάρισμα της Eurobank και το μπλέξιμο με τις άδειες στον ΟΛΠ

OΛΠ: Να δώσει τέλος στο θέμα που έχει ανακύψει σε σχέση με την περιβαλλοντική αδειοδότηση που θέλει να δώσει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο έργο επέκτασης του προβλήτα κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ, ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ, προσπαθεί η Hill International.

Ο διεθνής όμιλος συμβούλων μηχανικών, που εκτελεί χρέη Ανεξαρτήτου Μηχανικού για τις υποχρεωτικές επενδύσεις της πρώτης φάσης του OΛΠ, με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, επαναλαμβάνει, σε επιστολή προς τον κ. Πατούλη, πως το έργο έχει λάβει περιβαλλοντική αδειοδότηση! Συνεπώς δεν χρειάζεται να ξαναεγκριθεί η σχετική μελέτη από την Περιφέρεια όπως θεωρεί ο κ. Πατούλης. Μάλιστα, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες, αφού ο ανάδοχος έχει εγκατασταθεί εδώ και καιρό.

Κι όμως, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει προγραμματίσει για σήμερα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία ένα από τα θέματα είναι η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ολόκληρου του έργου!

Κατά τη Hill International, όμως, εκκρεμούν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις άλλων επενδύσεων και όχι του έργου στον σταθμό κρουαζιέρας...

 

EUROBANK: Δύο-τρεις ξενοδοχειακοί όμιλοι βρίσκονται στο δικαστικό μικροσκόπιο της Eurobank, ενώ άλλοι 7-8 είναι μεν προβληματικοί αλλά έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους.

«Το πρόβλημα των 10 προβληματικών ξενοδοχειακών ομίλων υπήρχε πριν την παρούσα κρίση». Τάδε έφη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου, αρμόδιος για τις χρηματοδοτήσεις της τράπεζας.

Οι δέκα αυτές επιχειρήσεις αποτελούν το 23% του ξενοδοχειακού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας ενώ το υπόλοιπο 77% είναι υγιές και τα δάνειά τους ήταν ενήμερα στις 31.12.2019. Η διοίκηση της Eurobank τόνισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου ότι η στήριξη -από το σύνολο των προγραμμάτων- αφορά ενήμερους πελάτες, δίνοντας επί της ουσίας το μήνυμα στην αγορά ότι δεν είναι ώρα για πάρτι από την πλευρά των στρατηγικά κακοπληρωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v