Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2020

Η πληγή και οι προσδοκίες για την ElvalHalcor

Η πληγή και οι προσδοκίες για την ElvalHalcor

Μερικά σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από τις τριμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της ElvalHalcor και πρέπει να προσεχτούν από τους επενδυτές (και όχι μόνο) είναι τα παρακάτω:

Πρώτον, παρά την πανδημία που άρχισε να πλήττει τη διεθνή οικονομία από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά (στο μισό περίπου τρίμηνο), η πτώση του όγκου των πωλήσεων της ElvalHalcor περιορίστηκε στο 3,7%, ενώ η υποχώρηση των κερδών από τα 16,5 στο 0,8 εκατ. ευρώ οφείλεται κατά κύριο λόγο (κατά τα 12,5 εκατ.) σε λογιστική απομείωση των αποθεμάτων εξαιτίας της πορείας των διεθνών τιμών των μετάλλων.

Δεύτερον, λόγω της ευελιξίας και της μεγάλης προϊοντικής της γκάμας, αλλά και του ότι παρέμεινε σε πλήρη λειτουργία εν μέσω πανδημίας, καταφέρνει μέχρι σήμερα να ανταποκρίνεται σε όποια ζήτηση προκύπτει, όταν ορισμένες ανταγωνιστικές μονάδες διέκοψαν τις εργασίες τους. Αυτό σημαίνει ότι συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων πήγαν πολύ καλά, ακόμη και μέσα στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου.

Τρίτον, η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του νέου έλαστρου στη μονάδα αλουμινίου θα είναι δοκιμαστική-σταδιακή και θα αρχίσει να μειώνει το κόστος των όποιων προϊόντων παράγονται στη συγκεκριμένη μονάδα.

Τέλος, με κύκλο εργασιών στα 330,3 εκατ. ευρώ μόνο σε ένα τρίμηνο, η ElvalHalcor όπως και πολλές άλλες εγχώριες βιομηχανίες θα στηρίξουν και φέτος την ελληνική οικονομία, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, αποδεικνύοντας πως ουσιαστική ανάπτυξη που θα βασίζεται μόνο στον τουρισμό και θα αγνοεί την παραγωγή, δεν γίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v