Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2020

Σφηνάκια για Quest, SingularLogic και Intertech

Σφηνάκια για Quest, SingularLogic και Intertech

QUEST HOLDINGS: Χθες η θυγατρική Info Quest Technologies ανακοίνωσε το λανσάρισμα νέων ανεμιστήρων και νέας ηλεκτρικής σκούπας από την Xiaomi. Αν σ’ αυτά προστεθούν από πέρυσι η διανομή των κλιματιστικών Toyotomi και των άλλων σημάτων της Γ.Ε. Δημητρίου, είναι προφανές ότι η είσοδος του ομίλου Quest στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές είναι πλέον γεγονός.

Υ.Γ.: Φέτος η (αυξημένη) χρηματική διανομή προς τους μετόχους (0,16 έναντι 0,15 ευρώ ανά τίτλο) θα αποφασιστεί στην τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου και όχι μέσα στο φθινόπωρο, όπως είχε συμβεί κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια.

 

INTERTECH: Συνεχίζεται η πολιτική διεύρυνσης της προϊοντικής γκάμας της εισηγμένης εταιρείας που ξεκίνησε πέρυσι, αυτή τη φορά με τις μηχανές κουρέματος της Panasonic.

Η Intertech ξεκίνησε ανοδικά το πρώτο φετινό δίμηνο, ωστόσο στη συνέχεια η πανδημία επηρέασε σημαντικά τα αποτελέσματά της. Χωρίς προβλήματα ρευστότητας η εισηγμένη, μετά και την περυσινή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΥΓ: Ενεχυριασμένες στις τράπεζες οι μετοχές που κατέχει ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς (το 29,5%) στην εταιρεία, σε ρόλο «μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου» ο δεύτερος σε μέγεθος μέτοχος (ποσοστό 28,45%) Κων/νος Αμοιρίδης της γνωστής εταιρείας Αμοιρίδης-Σαββίδης. Ανοιχτά τα σενάρια…

 

SINGULARLOGIC: Αύξηση 13% στον κύκλο εργασιών, άνοδο EBITDA από το +1,7 στα +4,6 εκατ. ευρώ και μείωση δανεισμού κατά 27,4 εκατ. ευρώ (κυρίως μέσα από την υλοποίηση ΑΜΚ) εμφάνισε το 2019 η SingularLogic.

Αναμφίβολα, τα οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς θα επηρεάσουν το ύψος των προσφερόμενων τιμημάτων από τα τέσσερα σχήματα που έχουν απομείνει και διεκδικούν την εξαγορά του γνωστού ομίλου πληροφορικής.

Στο πρώτο φετινό τετράμηνο, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερες αποκλίσεις έναντι των στόχων, ενώ ο Μάιος φαίνεται να επηρεάστηκε ως ένα βαθμό από την πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση, ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν, ωστόσο έχουν ληφθεί μέτρα μείωσης του κόστους, προκειμένου να μην επηρεαστεί σημαντικά η εκτίμηση για τη λειτουργική κερδοφορία του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v