Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 24 2020

Με 33 εκατ. ευρώ γέμισαν τα πορτοφόλια των μετόχων της Attica Stores

Με 33 εκατ. ευρώ γέμισαν τα πορτοφόλια των μετόχων της Attica Stores

Με γεμάτα πορτοφόλια βρήκε η πανδημία της Covid-19 τους μετόχους της Αττικά Πολυκαταστήματα καθώς στις αρχές του έτους αποφασίστηκε η διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων, συνολικού ποσού 32,9 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί η ακύρωση 1.590.656 ιδίων μετοχών, που αντιστοιχούσαν στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Πρόκειται για μετοχές της Αττικά Πολυκαταστήματα, που κατείχε η Folli Follie και αποκτήθηκαν από την εταιρεία στο πλαίσιο εκποίησης/πώλησης από τις πιστώτριες τράπεζες της Folli Follie.

Οι δύο παραπάνω κινήσεις αποτελούσαν προαπαιτούμενα για την είσοδο στρατηγικών επενδυτών.

Βάσει του αρχικού πλάνου, θα συσταθεί μια νέα εταιρεία Συμμετοχών, στην οποία οι μεν μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα θα εισφέρουν τις μετοχές τους (αύξηση εις είδος) και αν χρειασθεί, θα βάλουν κάποια μετρητά, οι δε επενδυτές (Αθ. Λασκαρίδης, Γ. Σαραντίτης, Π. Τσάκος και το Ίδρυμα Ωνάση) θα βάλουν μετρητά.

Υπήρχαν και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που συζητούν την αγορά μέρους των εναπομεινασών ιδίων μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα. Κάποιοι εξ αυτών, λόγω του ισχυρού κτυπήματος της πανδημίας, φαίνεται να έχουν αποχωρήσει.

Αντίθετα, η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου ακούγεται ότι το συζητά ακόμη…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v