Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2020

ΓΕΚ Τέρνα: Σε καλό timing η «αυλαία» για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ

ΓΕΚ Τέρνα: Σε καλό timing η «αυλαία» για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ενέκρινε το χρηματιστήριο το περιεχόμενο του ενημερωτικού σημειώματος της εταιρείας για την έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν τη χρονική συγκυρία ιδανική, μετά και την επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, μέσω του οποίου αντλήθηκαν 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο μόλις 1,57%.

Στους παράγοντες που διαμορφώνουν το θετικό μομέντουμ περιλαμβάνεται η επιτυχής αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από τη χώρα, αλλά φυσικά και τα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει ο όμιλος. 

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως έκανε πρόσφατα γνωστό και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Περιστέρης, έχει μπροστά της επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ και αναμένει εξελίξεις σε ό,τι αφορά νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες ύψους 1 δισ. ευρώ στις οποίες συμμετέχει.


ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ: Άλλες 84.000 ευρώ για μισθώματα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, εκταμίευσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Και τα μισθώματα αυτά αφορούν μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2019. 

Σύντομα, όμως, για τη συγκεκριμένη γραμματεία, δεν θα υπάρχει το άγχος του «ενοικίου» καθώς μετακομίζει στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γουδή. Μάλιστα τα έξοδα για τη διαμόρφωση του χώρου αλλά και για τη μεταφορά τα αναλαμβάνει το Ίδρυμα Ωνάση.

Το Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή (Κεντρικό κτήριο Ιππασίας) θα μετατραπεί σε σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας, προσφέροντας σειρά από οφέλη. Μάλιστα, όπως έχει πει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα είναι ο καλύτερος χώρος εργασίας στην Ελλάδα

Στους χώρους του επιστημονικού κέντρου, που θα αποτελέσει κυψέλη έρευνας και τεχνολογίας, θα είναι δυνατή η αξιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών ευρημάτων ερευνητικών κέντρων (Al, Smart Tech, Digital κ.λπ.) ενώθα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής επιστημονικών ημερίδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v