Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 24 2020

Η Ευρωκλινική, ο «τρίτος πόλος» και το… Ερρίκος Ντυνάν

Η Ευρωκλινική, ο «τρίτος πόλος» και το… Ερρίκος Ντυνάν

Τον τρίτο ισχυρό πόλο θα επιδιώξει να παίξει η Ευρωκλινική στον χώρο της ιδιωτικής υγείας, μετά την ανοδική οικονομική πορεία των τελευταίων ετών (κύκλος εργασιών 2019 κοντά στα 45 εκατ. ευρώ και EBITDA γύρω στα 6,5 εκατ. ευρώ), αλλά και την πρόσφατη μετοχική αλλαγή-ενίσχυση που συντελέστηκε.

Πρώτον, γιατί εξαλείφθηκε η μετοχική αβεβαιότητα που προκαλούσε η πολυετής παρουσία ενός fund το οποίο αναμενόταν να φύγει από χρόνο σε χρόνο. Και όσο διαρκούσε αυτή η αβεβαιότητα, όλο και κάποια ανησυχία ενδεχομένως να προκαλείτο σε γιατρούς, ασφαλιστικές εταιρείες και λοιπούς συνεργάτες.

Και δεύτερον, γιατί οι νέοι μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν είτε εντός του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η εταιρεία είτε εκτός. Και μεταξύ των«εκτός κτιρίου» επενδύσεων περιλαμβάνεται και η περίπτωση του Ερρίκος Ντυνάν, αν και όποτε αυτή «τρέξει».

Κατά τα λοιπά, η Ευρωκλινική θα διευρύνει την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών της και θα επιδιώξει να εντείνει τις συνεργασίες της με μεγάλα πελατολόγια «καλής ποιότητας», αλλά και με τις ασφαλιστικές εταιρείες -μέσω αυτών υλοποιείται ήδη πάνω από το 50% των εσόδων της-, στα στελέχη των οποίων έχει προκαλέσει έντονο σκεπτικισμό η συγκέντρωση των ιδιωτικών κλινικών σε «λίγα χέρια».

ΥΓ: Οι ιδιωτικές κλινικές έχουν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη σε περίπτωση που η κυβέρνηση μειώσει τελικά (όπως κατά καιρούς στελέχη της έχουν υποσχεθεί) τον πανύψηλο ΦΠΑ του 24%, ή ακόμη αν κάνει κάποιες κινήσεις «καλής θέλησης» σχετικά με το clawback και το rebate, που θεωρητικά τερματίζονται μέσα στο 2021. Μόνο τα δύο τελευταία επιβαρύνουν την Ευρωκλινική περίπου με 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v