Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2020

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο μεγαλύτερος «παίκτης» στα εταιρικά ομόλογα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο μεγαλύτερος «παίκτης» στα εταιρικά ομόλογα

Στον μεγαλύτερο «παίκτη» -και μάλιστα με μεγάλη διαφορά- της εγχώριας αγοράς εταιρικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στο ΧΑ εξελίσσεται ο κατασκευαστικός-ενεργειακός όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά και την έκδοση των 500 εκατ. ευρώ που είναι σε εξέλιξη.

Και αυτό γιατί εκτός από τη συγκεκριμένη έκδοση, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αντλήσει άλλα 120 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ η θυγατρική της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή «σήκωσε» πέρυσι επιπλέον 150 εκατ. ευρώ.

Μιλάμε για ένα αθροιστικό ποσό των 770 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό υψηλότερο από το 50% της συνολικής εγχώριας αγοράς.

Στην υπόλοιπη εγχώρια αγορά ομολόγων (μετά τις αποχωρήσεις των εταιρειών Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Sunlight) απέμειναν οι εκδόσεις των Αεροπορία Αιγαίου (200 εκατ. ευρώ), Attica Group (175 εκατ. ευρώ), Coral (90 εκατ. ευρώ), Housemarket (40 εκατ. ευρώ), B&F (23 εκατ. ευρώ), Δέλτα Τεχνική και MLS (βρίσκονται εκτός διαπραγμάτευσης).

Με δεδομένο και το ενδιαφέρον της Lamda Develοpment να προχωρήσει τον επόμενο μήνα σε σχετικά μεγάλη έκδοση, αποτελεί ζητούμενο για την εγχώρια αγορά εταιρικών ομολόγων να προσελκύει το ενδιαφέρον ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι μέσα από μια δίκαιη τιμολόγηση του επιτοκίου να αντλούν ρευστότητα, δίνοντας παράλληλα το περιθώριο και στους ομολογιούχους να προσδοκούν υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τα τραπεζικά επιτόκια, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο ρίσκο.

Μια μεγάλη και υγιής εγχώρια αγορά εταιρικών ομολόγων αποτελεί μακροπρόθεσμη υπόθεση και είναι προς το συμφέρον όλων: των επιχειρήσεων, των επενδυτών και φυσικά της ΕΧΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v