Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2020

H CNL, η MLS και το… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

H CNL, η MLS και το… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Η διοίκηση της CNL Capital απάντησε «ουδέν σχόλιο» στο Euro2day.gr όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση προσωρινής διαταγής που κέρδισε δικαστικά έναντι της MLS (η υπόθεση αφορά δάνειο που της είχε εκχωρήσει τον περασμένο Ιούλιο και το οποίο προφανώς δεν εξυπηρετείται). Άλλωστε, ένα σημαντικό τμήμα των αυξημένων προβλέψεων που έχει εγγράψει στις λογιστικές της καταστάσεις (και αντανακλάται στην Καθαρή Αξία του Ενεργητικού που δημοσιεύει κάθε μήνα) εκτιμάται ότι περιλαμβάνει και -αξιοσημείωτο τμήμα τουλάχιστον- της συγκεκριμένης δανειοδότησης.

Σε ότι αφορά τώρα την MLS, η βορειοελλαδική εταιρεία πληρώνει την αργοπορία αντίδρασης στα πράγματα.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν άρχισε να αμφισβητείται η ικανότητα εξυπηρέτησης του δανεισμού της, πέρασαν περίπου δέκα μήνες, χωρίς η εισηγμένη να έχει εκπονήσει και ανακοινώσει το νέο business plan της, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να επικοινωνήσει με τους δανειστές της και να ζητήσει την επιμήκυνση-αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της.

Πέραν αυτού θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τουλάχιστον την 10η Ιουλίου προκειμένου να δούμε την έκδοση των λογιστικών καταστάσεων του 2019 και το ποιο -τελικά- ποσό άυλου πάγιου ενεργητικού θα απομειώσει ο ορκωτός ελεγκτής (πιθανόν με τη συνεκτίμηση της σχετικής αποτίμησης της Deloitte).

Επίσης, άγνωστο παραμένει το πώς θα αντιδράσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο όλο θέμα: Θα δεχτεί την νέα αποτίμηση του ορκωτού ελεγκτή, ή μήπως θα ορίσει έναν από τους «τέσσερις μεγάλους» ελεγκτικούς οίκος (big four) προκειμένου να προχωρήσουν ακόμη και σε λογιστικό έλεγχο των προηγούμενων χρήσεων; Έχουν ακουστεί φήμες και για τα δύο προαναφερθέντα σενάρια.

Και όλα αυτά, όταν με την ανακοίνωση των λογιστικών καταστάσεων του 2019 (αναμένεται πιθανότατα στις 10 Ιουλίου) θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα η δυνατότητα στους ομολογιούχους να καταγγείλουν τα δάνεια.

Αν και όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συμφέρον τη διάσωση της MLS, η υπόθεση θυμίζει… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v