Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 25 2020

Οι «βιώσιμες προβληματικές» και η... αναίμακτη ΓΣ της Καρέλιας

Οι «βιώσιμες προβληματικές» και η... αναίμακτη ΓΣ της Καρέλιας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Το αίτημα προς την Κομισιόν να επιτραπεί και η ενίσχυση των προβληματικών επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία δεν αφορά και τις επιχειρήσεις βρίσκονται υπό πτώχευση, ξεκαθάρισε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

«Ζητήσαμε την εξαίρεση, πρώτοι εμείς και ακολούθησαν και άλλα κράτη, καθώς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετώπιζαν προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, αλλά τώρα είναι βιώσιμες, έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, πληρώνουν τα δάνειά τους, απασχολούν εργαζόμενους. Σε αυτές τις επιχειρήσεις αναφερόμαστε, τις 'βιώσιμες προβληματικές' και υπάρχουν πολλές τέτοιες», τόνισε ο κ. Τσακίρης προς τους επαγγελματίες.

«Αυτό ζητάμε, να επιτραπεί η ενίσχυση τέτοιων επιχειρήσεων και δεν αναφερόμαστε στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Σημειώνουμε ότι το ελληνικό αίτημα που προσυπογράφεται και από άλλα κράτη-μέλη βρίσκεται υπό την εξέταση της Κομισιόν.

 

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, η «ενδοοικογενειακή αντιπολίτευση» της οικογένειας Καρέλια δεν παρέστη στη φετινή τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης καπνοβιομηχανίας (το παρών δήλωσε το 52,54% των συνολικών μετοχών, έναντι του 96,72% πέρυσι).

Ως αποτέλεσμα, δεν υπήρξε αναβολή της γενικής συνέλευσης (μετά από αίτημα μετόχου ή μετόχων με ποσοστό άνω του 5%), ενώ τα πλείστα θέματα αυτής «πέρασαν» παμψηφεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v