Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2020

Σφηνάκια για Alpha Bank, «διευκολύνσεις» προς τράπεζες και ΒΙΣ

Σφηνάκια για Alpha Bank, «διευκολύνσεις» προς τράπεζες και ΒΙΣ

ALPHA BANK - PROJECT GALAXY: Μικρή παράταση για τις 3 Ιουλίου πήρε η ημερομηνία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων της Alpha Bank (project Galaxy). 

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΑ: Ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, με μικρές τροποποιήσεις, η πρόταση της Κομισιόν, που προβλέπει διευκολύνσεις σε επίπεδο εποπτικών κεφαλαίων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όταν χορηγούν νέα δάνεια σε ΜμΕ και έργα υποδομής.

Από τη συνολική δέσμη μέτρων, που ψηφίστηκαν, το όφελος για τις εγχώριες τράπεζες κινείται μεταξύ 50 με 60 μ.β.

 

ΒΙΣ: Το θέμα του ότι η καθαρή θέση της ΒΙΣ έχει πέσει κάτω από το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου θα κληθεί να συζητήσει και να τακτοποιήσει η προσεχής τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Το βασικό ωστόσο πρόβλημα για την εισηγμένη εστιάζεται στα εδώ και πολλά χρόνια συνεχή ζημιογόνα αποτελέσματά της. Αυτό οδήγησε το 2019 (όπως και το 2018) να εμφανίσει αρνητικό EBITDA, βαρύτατες ζημίες (-2,6 εκατ. πέρυσι έναντι -2,57 εκατ. ευρώ το 2018) και δείκτη κυκλοφοριακής ρευστότητας χαμηλότερο της μονάδας.

Ενδεικτικό επίσης είναι το γεγονός ότι η εταιρεία οφείλει από τη δεκαετία του 2000 στους πρώην προνομιούχους μετόχους της σωρευτικά μερίσματα γύρω στις 300 χιλ. ευρώ, τα οποία θα κληθεί να αποπληρώσει τη χρονιά που θα επιστρέψει σε κερδοφόρο αποτέλεσμα και παράλληλα θα μπορεί εκ του νόμου να διανείμει μερίσματα.

ΥΓ: Στα 4,92 εκατ. ευρώ η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στο ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v