Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2020

Κόντρα Εθνικής Τράπεζας-Περιφέρειας Αττικής για 240 στρέμματα

Κόντρα Εθνικής Τράπεζας-Περιφέρειας Αττικής για 240 στρέμματα

Αγωγή αποζημίωσης κατά του Δημοσίου για την de facto απαλλοτρίωση της έκτασης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας προτίθεται να υποβάλει η Πρότυπος Τουριστική Κτηματική ΑΕ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, σε συνέχεια της αίτησης ακύρωσης, που εκκρεμεί προς εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Εθνική θεωρεί ότι υπέστη ζημιά, καθώς η απαλλοτρίωση της έκτασης των 204 στρεμμάτων αποφασίστηκε πέρυσι, αφού προηγήθηκε ανατροπή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου το 2015, με μείωση συντελεστών και περιορισμό χρήσεων.

Εξαιτίας της παραπάνω μεθόδευσης μειώθηκε σημαντικά η αξία του ακινήτου και η Περιφέρεια Αττικής θα το απαλλοτριώσει, έναντι μόλις 17,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, 85,4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ενόψει της αγωγής αποζημίωσης, η θυγατρική της Εθνικής έχει αναθέσει στην Deloitte το έργο του υπολογισμού της ζημιάς που προέκυψε από ενέργειες και αποφάσεις της Διοίκησης.

Η Πρότυπος Τουριστική Κτηματική ΑΕ έχει ήδη ασκήσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής, ενώ έχει στραφεί και εναντίον του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την επί χρόνια καταπάτηση έκτασης 37 στρεμμάτων, πέραν των 204 που απαλλοτρίωσε η Περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v