Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2020

Σφηνάκια για Prodea, Κέκροψ και Τεχνική Ολυμπιακή

Σφηνάκια για Prodea, Κέκροψ και Τεχνική Ολυμπιακή

PRODEA: Μειωμένα έσοδα από μισθώματα μόλις 2,5% με 3% αναμένει για φέτος, λόγω της πανδημίας της Covid-19, η Prodea. Η μικρή αρνητική επίδραση οφείλεται στη διάρθρωση του χαρτοφυλακίου. Οι πέντε μεγαλύτεροι μισθωτές (Εθνική Τράπεζα, Σκλαβενίτης, Ελληνικό Δημόσιο, Cosmote και Ιταλικό Δημόσιο), που αντιπροσωπεύουν το 75% περίπου των ετησιοποιημένων εσόδων από μισθώματα, δεν επηρεάστηκαν από την Covid-19.

Τα καταστήματα/εμπορικοί χώροι (εκτός super market) και τα ξενοδοχεία, τομείς που κυρίως επλήγησαν, εκπροσωπούν περίπου το 10% των ετησιοποιημένων μισθωμάτων.

Η εταιρεία εισέπραξε από το Ελληνικό Δημόσιο στις 27 Μαΐου το ποσό των 5,9 εκατ. ευρώ, μετά από δικαστική δικαίωση για φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου, που της καταλογίσθηκε το 2010.

 

ΚΕΚΡΟΨ: Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, προχωρά η Κέκροψ. Η έκδοση θα καλυφθεί από τους δύο μεγαλομετόχους της εταιρείας.

ΓΕΚ και Intradevelopment (Intracom) θα βάλουν από 0,9 εκατ. ευρώ η καθεμία.

 

ΤΕΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ομολογιακό δάνειο 59 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Πόρτο Καρράς τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο καλύφθηκε, στο σύνολό του, από την πλευρά Ιβάν Σαββίδη (Belterra).

Τα 54 από τα 59 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν για πρόωρη αποπληρωμή του δανείου της Fortress.

Στις 31/12/2019 η Τεχνική Ολυμπιακή αποτίμησε τις προς πώληση θυγατρικές της του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στα 229 εκατ. ευρώ (μεικτή αξίας 276 εκατ. ευρώ), βάσει της δεσμευτικής προσφοράς που είχε λάβει από την Belterra πριν την έλευση της πανδημίας.

Αν από το due diligence δεν προέκυψαν ευρήματα που να επιβάλουν αναπροσαρμογή του τιμήματος των 189 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην εισηγμένη, βάσει της δεσμευτικής συμφωνίας, θα εγγραφεί λογιστική ζημιά 40 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα χρήση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v