Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2020

Σφηνάκια για Ιατρικό Αθηνών, Intertech και ΛΑΝΑΚΑΜ

Σφηνάκια για Ιατρικό Αθηνών, Intertech και ΛΑΝΑΚΑΜ

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Στις 31/12/2019 περιλαμβανόταν στις βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις (ομολογιακό δάνειο) του Ιατρικού Κέντρου ποσό 110,8 εκατ. ευρώ, που ήταν πληρωτέο τον φετινό Ιούλιο.

Ήδη, συμφωνήθηκε η μεταφορά της αποπληρωμής 98,8 εκατ. για τον Ιούλιο του 2021, με παράλληλη υποχώρηση του επιτοκίου.

Οι συζητήσεις μεταξύ εταιρείας και πιστωτριών τραπεζών για την αναχρηματοδότηση του συγκεκριμένου δανείου θα επανεκκινήσουν προσεχώς.

 

INTERTECH: Μετά την αρχική χαρά που πήραν οι μέτοχοι της Intertech λόγω της περυσινής ανόδου του κύκλου εργασιών (21,13 έναντι 19,56 εκατ. την προηγούμενη χρονιά), αλλά και του EBITDA (από τα 30 στα 396 χιλ. ευρώ), ήρθε η ψυχρολουσία του τελικού αποτελέσματος:

Διεύρυνση ζημιών από τις 943 χιλ. στο 1,195 εκατ. ευρώ, παρότι πέρυσι υλοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Πού οφείλεται η «τρύπα»; Στην πρόβλεψη για «απομείωση λοιπών απαιτήσεων» ύψους 602 χιλ. ευρώ και ειδικότερα απαιτήσεων που σχετίζονται με εταιρείες συμφερόντων του βασικού της μετόχου Δημήτρη Κοντομηνά: 569 χιλ. από την KBI και 33 χιλ. από την Cosmoline.

Αλήθεια, πόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί εδώ και τόσα χρόνια η εισηγμένη εταιρεία από τις δύο αυτές εταιρείες του Δημήτρη Κοντομηνά;

 

ΛΑΝΑΚΑΜ: Ζημιογόνο και το 2019 για τη ΛΑΝΑΚΑΜ (-579 χιλ. ευρώ), ενώ η φετινή πορεία πλήττεται από την πανδημία (χονδρικό-λιανικό εμπόριο ρούχων και αξεσουάρ).

Πάντως, η εισηγμένη εταιρεία έχει προγραμματίσει, όπως δηλώνει, ανακαινίσεις εγκαταστάσεων, με σκοπό την εκμετάλλευση των κτιρίων στην Καλλιθέα, όπου και υφίσταται προσύμφωνο ενοικίασης με γνωστή αλυσίδα super market.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v