Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2020

Τα ντεσού του ντιλ της Profile και τα πλούσια μερίσματα της Λύκος

Τα ντεσού του ντιλ της Profile και τα πλούσια μερίσματα της Λύκος

INFORM ΛΥΚΟΣ: Μετά και τη φετινή πρόταση της διοίκησης της Inform Λύκος για διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά τίτλο, οι μέτοχοι της εισηγμένης εταιρείας θα έχουν «πάει ταμείο» επτά φορές μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Και όπως προκύπτει από τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα, θα έχουν εισπράξει αθροιστικά 1,38 ευρώ ανά μετοχή!

Να θυμίσουμε ότι κάπου μέσα στο 2014 είχε υπάρξει δημόσια πρόταση, που έδινε την ευχέρεια -μεταξύ άλλων επιλογών- στη μειοψηφία να πουλήσει τις μετοχές της προς 1,5 ευρώ.

Άρα, όποιοι μέτοχοι δεν αποδέχτηκαν την προαναφερθείσα δημόσια πρόταση, έχουν ήδη εισπράξει 1,38 ευρώ (σχεδόν το σύνολο των χρημάτων που θα καρπώνονταν) και επιπλέον τους έχουν μείνει στα χέρια οι μετοχές που διαπραγματεύονται στο ταμπλό προς 1,05 ευρώ.

Και μάλιστα ενώ ο όμιλος αυξάνει συνεχώς την κερδοφορία του στην υποσχόμενη αγορά της Ρουμανίας, ενώ μέσα από κινήσεις εκσυγχρονισμού-αναδιάρθρωσης επανέφερε από πέρυσι και την εγχώρια δραστηριότητα σε θετικό πρόσημο.

 

PROFILE: «Στα ψιλά» της δημοσιότητας πέρασε η είδηση της 30ής Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία η Profile ολοκλήρωσε με επιτυχία συγκεκριμένη σύμβαση που είχε αναλάβει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάτι τέτοιο άλλωστε αποτελεί συνηθισμένη υπόθεση για την εισηγμένη εταιρεία.

Ωστόσο η προσεκτική ανάγνωση μιας είδησης και η περαιτέρω ανάλυσή της ενδεχομένως να οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα τους επενδυτές εκείνους που έχουν ως στρατηγική να αξιολογούν την ποιότητα μιας εταιρείας, πριν αποφασίσουν για το αν θα αγοράσουν ή όχι τις μετοχές της.

Η «σκέτη» είδηση λοιπόν ήταν ότι η Profile ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σύστημα της Allica Bank, μιας νέας ψηφιακής τράπεζας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ποια όμως είναι τα ντεσού της είδησης, που ίσως θα άξιζε τον κόπο να πληροφορηθεί ένας επενδυτής; Για παράδειγμα το ότι η Allica Bank «χτίζεται» ολοκληρωτικά πάνω σε λύσεις της Profile, από το core banking έως το treasury management και το σύστημα πληρωμών. Ή επίσης ότι στοιχείο για την αδειοδότηση της Τράπεζας από τις Εποπτικές Αρχές (Bank of England) αποτέλεσε και η επάρκεια των λύσεων της ελληνικής εταιρείας. Ή, τέλος, ότι όλες οι λύσεις της Profile είναι συμβατές και έτοιμες προς διασύνδεση με τις διεθνείς εφαρμογές της Microsoft για Authentication services, Credit Control, MIS Reporting και τόσα άλλα.

H Microsoft άλλωστε παρουσίασε την Allica Bank -με ό,τι θετικό σημαίνει αυτό για την Profile- ως case study, σε ό,τι αφορά την επένδυσή της σε τεχνολογίες Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v