Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2020

Οι 22.000 κουρέματα δανείων της Εθνικής και οι ΑΜΚ της AVE

Οι 22.000 κουρέματα δανείων της Εθνικής και οι ΑΜΚ της AVE

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πάνω από 22.000 -μη εξυπηρετούμενα- στεγαστικά δάνεια, ανεξόφλητου υπολοίπου 1,3 δισ. ευρώ, ρύθμισε πέρυσι η Εθνική, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο CEO της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, στην πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση.

Ο στόχος για φέτος ήταν αντίστοιχου ύψους ρυθμίσεις. 

Η έλευση της πανδημίας τον έθεσε στο περιθώριο, αλλά οι προοδευτικά αυξανόμενες αιτήσεις για ρύθμιση από τον Απρίλιο και έπειτα κάνουν την Εθνική να αισιοδοξεί ότι θα τον πετύχει.

Τα εύσημα για τις παραπάνω επιδόσεις έλαβε το πρόγραμμα split and settle, που εισήχθη την Άνοιξη του 2019.

 

AVE-DIONIC: Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην περίπτωση της AVE (πρώην Audiovisual) είναι περίπου σαν τις τακτικές γενικές συνελεύσεις: Γίνονται σχεδόν μια φορά τον χρόνο…

Έτσι, μετά την περυσινή ΑΜΚ, θα ακολουθήσει και μια ακόμη φέτος -αυτή τη φορά ύψους έως τέσσερα εκατομμύρια ευρώ-, προκειμένου και πάλι να καλυφθούν τα κενά σε κεφάλαιο κίνησης. Και όπως αναμένεται, ο βασικός μέτοχος θα καλύψει εκ νέου το όποιο τυχόν αδιάθετο τμήμα της έκδοσης.

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, κατά την τελευταία δεκαετία, η εισηγμένη έχει αντλήσει από τον βασικό της μέτοχο ποσό σαφώς υψηλότερο των πενήντα εκατ. ευρώ, όταν η τρέχουσα αποτίμησή της στο ταμπλό του ΧΑ κυμαίνεται γύρω στα 27 εκατ. ευρώ.

ΥΓ1: Η εισηγμένη ενισχύθηκε πέρυσι με υποσχόμενες νέες δραστηριότητες, ωστόσο η φετινή πανδημία φρέναρε αναμφίβολα την πορεία της επιδιωκόμενης ανάκαμψης.

ΥΓ2: H AVE συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της DIONIC, η διαπραγμάτευση των μετοχών της οποίας ανεστάλη την 1η Ιουλίου. Εταιρεία και τράπεζες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση υποχρεώσεων της εισηγμένης, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από κάμποσα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v