Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2020

Forthnet: Πώς η διοίκηση «γύρισε» το παιχνίδι στα δύσκολα

Forthnet: Πώς η διοίκηση «γύρισε» το παιχνίδι στα δύσκολα

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία των τραπεζών με τη United (συμφερόντων BC Partners) για την απόκτηση της Forthnet, άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το μέλλον της τελευταίας. Ελάχιστοι, όμως, επισήμαναν πως η διοικητική ομάδα της εταιρείας τηλεπικοινωνιών διαφύλαξε τη στρατηγική της αξία, μέχρι να γίνει το deal, μολονότι η Fοrthnet πέρασε μία δύσκολη περίοδο πολλών ετών, χωρίς χρηματοδότηση από κανένα μέτοχο!

Χωρίς στήριξη από μετόχους και τράπεζες, η διοικητική ομάδα της εταιρείας διατήρησε τη στρατηγική της θέση στην αγορά του Pay TV και στο premium αποκλειστικό περιεχόμενο, ειδικά μετά την ανανέωση της συνεργασίας της με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στον χώρο του μπάσκετ, τη EuroLeague, μέχρι και το 2023. Επιπλέον, προχώρησε στη σύναψη διμερών εμπορικών συνεργασιών με τα κορυφαία brands του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μετά τον τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης με τη Super League, εξασφαλίζοντας ένα ισοδύναμο εμπορικό προϊόν με μείωση του κόστους κατά 25%.

Προχώρησε, επίσης, στην υπογραφή συμφωνίας για παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ως «εικονικός πάροχος» (MVNO), προκειμένου να προσφέρει σύντομα συνολική κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών.

Όλα αυτά στη χειρότερη περίοδο για την ελληνική οικονομία, σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης και αθέμιτου ανταγωνισμού με τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του Pay TV και παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες, χωρίς να υπόκεινται στα ανάλογα φορολογικά βάρη.

«Τo παράδειγμα της Fοrthnet έδειξε σε όλη την αγορά ότι όταν μία επιχείρηση έχει την τεχνογνωσία και την καινοτομία στο DNA της και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, ακόμη και αν αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω δανείων που δόθηκαν σε άλλες εποχές, τότε μπορεί να βρει λύσεις προσελκύοντας επενδυτές με απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο», λένε όσοι πιστεύουν πως η διοικητική ομάδα αξίζει... ένα «κανονάκι»!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v