Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2020

Η «αιμοδοσία» της Atlas στην Praxia και οι αλλαγές στον ΑΔΜΗΕ

Η «αιμοδοσία» της Atlas στην Praxia και οι αλλαγές στον ΑΔΜΗΕ

PRAXIA: Το ποσό των 19 εκατ. ευρώ έβαλε στην Praxia, στο διάστημα Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου, η Atlas Merchant Capital (AMC), επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.  

Μετά τις ζημιές των 73 εκατ. ευρώ χρήσης 2019, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας υποχώρησε στα 20,1 εκατ. ευρώ, κάτω του 50% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Έτσι, στις 27 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε νέα αύξηση κεφαλαίου 9,99 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών, την οποία κάλυψε η AMC. Είχαν προηγηθεί άλλα 9 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019, μέσω ΑΜΚ. Συνολικά, η Atlas έβαλε στην Praxia, από τα τέλη του 2018 ως τις αρχές του 2020, ποσό 89 εκατ. ευρώ.

Η μεταβίβαση της Praxia στη Viva αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μήνα.

 

ΑΔΜΗΕ: Την Παρασκευή 3 Ιουλίου είχαμε γράψει από τη στήλη ότι δρομολογούνται αλλαγές στη διοίκηση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών «ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών», με το σχετικό θέμα για εκλογή νέων μελών στο Δ.Σ. να περιλαμβάνεται και στην ατζέντα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου.

Οι σχετικές αλλαγές προκαλούνται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, από την κυβέρνηση μέσω της δημόσιας εταιρείας ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, η οποία είναι και μέτοχος με 51% στην εισηγμένη. Έχει βρει προφανώς την ευκαιρία προκειμένου να τοποθετήσει πρόσωπα δικής της εμπιστοσύνης.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται η στήλη, εξελίξεις αναμένονται και στα ψηλά κλιμάκια της διοικητικής πυραμίδας και του ΑΔΜΗΕ. Πηγές αναφέρουν ότι αυτές, σε πρώτο χρόνο, εκδηλώνονται σε δύο από τα εννιά μέλη του Δ.Σ. Επιβεβαιωμένες και από τον Διαχειριστή πληροφορίες, θέλουν το μέλος Γιάννη Καμπούρη, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος στον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, να υπέβαλε την παραίτησή του. Στην επιστολή του επικαλείται λόγους φόρτου εργασίας, μια και αναλαμβάνει πρόεδρος του Περιφερειακού Κέντρου Ελέγχου Ηλεκτρικής Ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το δεύτερο μέλος που τελεί υπό παραίτηση είναι ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος. Ένας εκ των στενών συνεργατών του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα Τετάρτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ, λένε οι πληροφορίες, όπου είναι πιθανόν να γίνουν γνωστοί και οι αντικαταστάτες τους.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα πέντε από τα εννιά μέλη του Δ.Σ. του Διαχειριστή, μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μάνος Μανουσάκης, είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τρία είναι ορισμένα από τον Κινέζο μέτοχο και ένας είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v