Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2020

Η συλλογική σύμβαση της Πειραιώς και η... επιστροφή της Καραμολέγκος

Η συλλογική σύμβαση της Πειραιώς και η... επιστροφή της Καραμολέγκος

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας υπογράφηκε, τον Ιούνιο, μεταξύ της τράπεζας και του αντιπροσωπευτικού συλλόγου των εργαζομένων.

Η νέα σύμβαση έχει διετή περίοδο και βελτιώνει, σύμφωνα με τη διοίκηση της Πειραιώς, τις τρέχουσες παροχές και πρακτικές, όπως η πολιτική αδειών ( φοιτητική, γονική), επίδομα τέκνων, εκπαιδευτικές ανταμοιβές τέκνων κά.

 

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Τα δυσκολότερα που προέκυψαν από τη μακρόχρονη οικονομική κρίση, φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν για την αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος.

Αφού προηγουμένως είχε αναδιαρθρώσει το δανεισμό της, πέρυσι είδε τα νέα της προϊόντα να κερδίζουν μερίδια αγοράς και τα αποτελέσματά της να επιστρέφουν στα κέρδη (+753 χιλ. ευρώ το προ φόρων αποτέλεσμα).

Με δεδομένο επίσης ότι η κατανάλωση ψωμιού δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τη φετινή πανδημία (ίσως μάλιστα οι αρτοβιομηχανίες να κέρδισαν μερίδια έναντι των φούρνων), δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση της εισηγμένης θα προτείνει στην επικείμενη γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος (0,01 ευρώ ανά μετοχή) μετά από δύο τουλάχιστον χρόνια σχετικής απραξίας στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Στα «συν» του Ομίλου επίσης, προσμετρώνται η αναβάθμιση του μηχανογραφικού της συστήματος (σε συνεργασία με την Entersoft) και οι επενδύσεις που υλοποιούνται στο μέτωπο των logistics.

ΥΓ: Γύρω στο 60% της λογιστικής αξίας διαπραγματεύεται η μετοχή στο ταμπλό του ΧΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v