Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2020

Η καθυστέρηση στην Folli Follie και τα ρουμανικά δάνεια της Εθνικής

Η καθυστέρηση στην Folli Follie και τα ρουμανικά δάνεια της Εθνικής

FOLLI FOLLIE. Στη ραστώνη του Αυγούστου φαίνεται ότι χάθηκε η δεύτερη πρόσκληση της Folli Follie προς τους ομολογιούχους πιστωτές της, με την οποία θα ζητούσε τη συναίνεση τους στο αναθεωρημένο σχέδιο εξυγίανσης.

Αν και τα γκρουπ των ομολογιούχων είχαν ενημερωθεί για τη δημοσίευση της πρόσκλησης στις 10 Αυγούστου, προκειμένου να οργανωθούν οι γενικές συνελεύσεις τους και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ψηφοφορίες έως το τέλος του μήνα, εν τούτοις η πρόσκληση δεν ήρθε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η καθυστέρηση δεν αφορά σε ουσιώδη ζητήματα διαμόρφωσης του σχεδίου, καθώς τα κύρια ζητήματα είχαν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ της νέας διοίκησης του ομίλου και των πιστωτών.

 

ΕΤΕ: Στα 29 εκατ. ευρώ έριξε την καθαρή λογιστική αξία (σ.σ. αξία μετά τις σχηματισθείσες προβλέψεις) των δανείων ρουμανικών επιχειρήσεων, τα οποία έχει βγάλει στο …σφυρί η Εθνική.

Τα δάνεια, ανεξόφλητου κεφαλαίου περίπου 400 εκατ. ευρώ, είχαν μεταφερθεί, προ πολλών ετών, από τη ρουμανική θυγατρική σε αυτή της Μάλτας και δευτερευόντως στο κατάστημα Λονδίνου και τώρα πωλούνται με πολύ χαμηλό τίμημα.

Η Εθνική αισιοδοξεί ότι η πώληση (project Danube) θα ολοκληρωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v