Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2020

Η Forthnet, το «πράσινο φως» της ΕΕΤΤ και τα επόμενα βήματα του deal

Η Forthnet, το «πράσινο φως» της ΕΕΤΤ και τα επόμενα βήματα του deal

FΟRTHNET. Μέσα στις επόμενες 15 – 20 ημέρες αναμένεται η έγκριση της συμφωνίας μεταξύ United και Forthnet από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με τα στελέχη της πρώτης να αισιοδοξούν πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί και η συναλλαγή με τις τράπεζες.

Η συμφωνία οδηγεί σε απόκτηση ποσοστού κάτω του 33% της Fοrthnet, ώστε να μην προχωρήσει η United σε αναγκαστική δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο ποσοστό, με βάση και τη χρηματιστηριακή νομοθεσία.

Μετά τη συγκεκριμένη συναλλαγή, αναμένονται με ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα στήριξης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

 

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ του ΠΟΛΙΤΗ. Η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, απαιτήθηκε, ώστε πολίτης που πλήρωσε μέσω τραπέζης τις τελευταίες ώρες της τελευταίας ημέρας, δόση προς την εφορία να μην χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η υπόθεση έχει ως εξής: πολίτης κατέβαλε στις 28.02.2020, μέσω e-banking Τράπεζας, ληξιπρόθεσμη δόση για ρύθμιση του ν.4611/2019 των 120 δόσεων που έχει η εταιρεία της σε ΦΑΕ. Το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής συναλλαγής ανέφερε ως Ημερομηνία Συναλλαγής και Αξίας την 28.02.2020. Παρόλα αυτά η πληρωμή εμφανίστηκε στο πληροφορικό σύστημα της ΦΑΕ (ΤΑΧΙSNET) εκπρόθεσμα, με ημερομηνία 03.03.2020, με αποτέλεσμα να χάνεται η ρύθμιση.

Ο Συνήγορος του Πολίτη εκτίμησε ότι η ενδιαφερόμενη ενήργησε εντός προθεσμίας -και κατά συνέπεια εντός του πλαισίου του νόμου- δίδοντας ηλεκτρονικά την εντολή για την εκταμίευση και καταβολή των οφειλόμενων ποσών την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Για το λόγο αυτό ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης από την αρμόδια υπηρεσία. Σε συνέχεια της παρέμβασης της Αρχής, η ΦΑΕ ζήτησε από την Τράπεζα την επιβεβαίωση της ημερομηνίας πληρωμής και αν αυτή λογιζόταν ως 28.02.2020.

Το πιστωτικό ίδρυμα επιβεβαίωσε την ημερομηνία (επισημαίνοντας παράλληλα ότι πριν την καταχώρηση της εντολής πληρωμής υφίσταται ενημέρωση ότι οι εντολές που καταχωρούνται μετά τις 18.00 θα εκτελούνται την επόμενη εργάσιμη ημέρα).

Κατόπιν αυτού, η ΦΑΕ έκανε δεκτή ως εμπρόθεσμη την σχετική πληρωμή και την συνέχιση του προγράμματος ρύθμισης των 120 δόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v