Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 17 2020

Τα τεστ κορωνοϊού για τους αδειούχους και τα παρατράγουδα

Τα τεστ κορωνοϊού για τους αδειούχους και τα παρατράγουδα

Αντιμέτωποι με την υποχρέωση να υποβάλλονται σε προληπτικά τεστ για κορωνοϊό βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι επιστρέφοντας από τις διακοπές τους. Παράλληλα, επιστρέφει ως κεντρική επιλογή για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα η τηλεεργασία, καθώς οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για την λήψη κάθε προληπτικού μέτρου, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας Covid 19.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις οδηγούνται σε λύσεις τηλεργασίας για ορισμένες ημέρες – για παράδειγμα μια εβδομάδα – μετά την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου, ενώ ήδη ο υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσαν πως θα γίνεται υποχρεωτικός προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων όσοι επιστρέφουν από άδειες και εργάζονται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, καθώς και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σε στρατόπεδα, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Βέβαια, δεν λείπουν οι καταγγελίες για αυθαίρετες πρακτικές εργοδοτών, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, που επιχειρούν να μετατοπίσουν πλήρως στον εργαζόμενο την ευθύνη και το κόστος για την «ομαλή» επιστροφή στο γραφείο.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν από το υπουργείο Εργασίας να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v