Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2020

Η ΔΕΠΑ και ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης της υπόθεσης των ELFE

Η ΔΕΠΑ και ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης της υπόθεσης των ELFE

Η πυρκαγιά που προκάλεσε  η υπόθεση των οφειλών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ μπορεί να έχει κατασβηστεί ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της εστίας παραμένει.

Και παραμένει όσο ακόμη η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί επί της έφεσης που έχει ασκήσει η ΔΕΠΑ σε πρωτόδικη απόφαση με την οποία δικαιωνόταν η πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων για τον τρόπο τιμολόγησης των ποσοτήτων αερίου από τη δημόσια επιχείρηση κατά την περίοδο 2010-2015. Η εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη αξίωνε μάλιστα αποζημίωση ύψους 63 εκατ. ευρώ. Η ΔΕΠΑ έχει ασκήσει έφεση επί της απόφασης και αναμένει...

Σε ενδεχόμενο που η δημόσια εταιρία χάσει την έφεση, τότε το μέτωπο αναζωπυρώνεται τόσο ως προς το θέμα των οφειλών των ELFE προς την επιχείρηση, όσο και στο ενδεχόμενο άλλοι πελάτες της ΔΕΠΑ να αξιώσουν αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Προς το παρόν, και στις οικονομικές καταστάσεις του 2019, όπως και σε εκείνες για το 2018 η εταιρεία αρκείται στην ακόλουθη αναφορά για το θέμα: «Η ΔΕΠΑ εξακολουθεί να διαχειρίζεται το χρόνιο θέμα των ανεξόφλητων οφειλών της εταιρείας ELFE S.A., προβαίνοντας σε νομικές ενέργειες με στόχο αφενός την αποτροπή της περαιτέρω αύξησης και αφετέρου τη μείωση των οφειλών της εν λόγω εταιρείας, σε συμμόρφωση με τις σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και κυρίως σε εφαρμογή των εκάστοτε ισχυουσών δικαστικών αποφάσεων που ορίζουν το προσωρινό καθεστώς συνέχισης της παροχής φυσικού αερίου στην εν λόγω εταιρεία έως την έκδοση οριστικών αποφάσεων επί εκκρεμών αγωγών επί της οφειλής της της ELFE S.A. προς τη ΔΕΠΑ»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v