Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2020

Το νέο όνομα της Praxia και γιατί διεκδικεί λεφτά από την Πειραιώς το ΤΧΣ

Το νέο όνομα της Praxia και γιατί διεκδικεί λεφτά από την Πειραιώς το ΤΧΣ

PRAXIA: Σε Viva Βank μετονομάστηκε η Praxia, μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου από τη Viva Wallet στις 3 Αυγούστου.

Με τη νέα ονομασία θα επιδιώξει κάποια στιγμή να αντλήσει κεφάλαια από την αγορά. Το ποσό θα είναι σημαντικά μικρότερο από τα 500 εκατ. ευρώ που γράφηκε πρόσφατα.

Στόχος της Viva Bank, με δεδομένο ότι δεν θα λειτουργήσει ως κανονική τράπεζα, αλλά θα δραστηριοποιηθεί στις μικροπιστώσεις επιχειρήσεων- πελατών του ομίλου Viva, είναι να φθάσει τις χορηγήσεις της σε 500 εκατ. ευρώ, αντλώντας ρευστότητα από πλατφόρμες καταθέσεων.

 

ΤΧΣ- ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ποσό από το τίμημα που εισέπραξε η Τράπεζα Πειραιώς, πουλώντας το 100% της ΑΤΕ Ασφαλιστική διεκδικεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η πώληση ολοκληρώθηκε προ τετραετίας (01/08/2016) και η Πειραιώς εισέπραξε από την Ergo, σε μετρητά, το ποσό των 90,1 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, τον Φεβρουάριο του 2018, εισέπραξε άλλα 3,9 εκατ. ευρώ, τα οποία υπόκεινται σε αναπροσαρμογή, σύμφωνα με τη σύμβαση αγοραπωλησίας.

Το ΤΧΣ αξιώνει απαίτηση, έναντι της Τράπεζας Πειραιώς, επί των καθαρών προσόδων από την παραπάνω αγοραπωλησία, επικαλούμενο το γεγονός ότι κάλυψε το χρηματοδοτικό κενό (funding gap) της ATE Ασφαλιστικής το 2012, όταν αποφασίστηκε η διάσπαση του τραπεζικού ομίλου Αγροτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v