Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2020

Η εστίαση, η πανδημία και η επιδότηση της εργασίας

Η εστίαση, η πανδημία και η επιδότηση της εργασίας

Καθώς μπαίνει το φθινόπωρο, μαζεύονται ακόμα περισσότερα σύννεφα πάνω από τον χώρο της εστίασης.

Η κρίση περιγράφεται από τους επιχειρηματίες ως πρωτοφανής και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, όπως λένε, όταν το κρύο δεν θα επιτρέπει στους πελάτες να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους.

Τότε, εξηγούν, αφενός, θα δούμε περισσότερους καταναλωτές που δεν θα επισκέπτονται τα καταστήματα, υπό τον φόβο του κορωνοϊού, αφετέρου, τα όρια που υπάρχουν στον αριθμό των πελατών που μπορούν να βρίσκονται σε κάθε χώρο θα περιορίσουν τα έσοδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η αγορά στέκεται θετικά απέναντι στο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και προβλέπει επιδότηση για έξι μήνες των ασφαλιστικών εισφορών των νεοπροσληφθέντων (μέχρις ορίου 100.000 θέσεων), καθώς μπορεί να αποτελέσει μια ανάσα για την αγορά απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή, όμως, στέκονται και στη δήλωση του πρωθυπουργού περί «επιδότησης της εργασίας» και τονίζουν ότι αυτό θα πρέπει να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις, ειδικά στον χώρο της εστίασης, να λειτουργήσουν και να κρατήσουν το προσωπικό τους.

Ζητούν, με απλά λόγια, αντί να υπάρχει το μέτρο της αναστολής σύμβασης με επίδομα 534 ευρώ τον μήνα για εργαζόμενους που κάθονται, να στηριχθούν οι εταιρείες προκειμένου να διατηρήσουν στις θέσεις τους το προσωπικό, μέχρις ότου έρθει το περιβόητο εμβόλιο και περάσει η καταιγίδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v