Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2020

Τα σινιάλα από Mytilineos - Quest και το ενδιαφέρον για Πετρόπουλο

Τα σινιάλα από Mytilineos - Quest και το ενδιαφέρον για Πετρόπουλο

MYTILINEOS: Τις προβλέψεις του για την πορεία της οικονομίας αλλά και την πρότασή του για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, κλήθηκε από τους αναλυτές να παρουσιάσει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Στη διάρκεια της conference call της Mytilineos με τους εκπροσώπους επενδυτικών και χρηματιστηριακών εταιρειών για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσε ότι θα είναι επιτυχία αν η ύφεση δεν κλείσει σε διψήφιο ποσοστό. Αν και άφησε να εννοηθεί πως ακόμη κι αν διαμορφωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό θα είναι υψηλή, τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις εργάζονται για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Προέτρεψε, δε, την κυβέρνηση να σπεύσει να αξιοποιήσει γρήγορα τους ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

 

QUEST: Σαφώς καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα εξαμηνιαία κέρδη του εισηγμένου ομίλου και μάλιστα ανώτερα των αντίστοιχων περυσινών (11,369 εκατ. έναντι 10,33 εκατ. ευρώ), παρά την αρνητική επίδραση της πανδημίας.

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγονται το ότι ο τίτλος έκλεισε χθες στα 8,16 ευρώ, δηλαδή πάνω από το επίπεδο των αρχών του έτους (7,637 ευρώ στις 2 Ιανουαρίου), καθώς και το ότι η εταιρεία είχε προχωρήσει μέσα στον Μάρτιο σε αγορά ιδίων μετοχών έναντι πολύ χαμηλότερων τιμημάτων.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα, αγοράστηκαν 20.782 ίδιες μετοχές έναντι 138,3 χιλ. ευρώ, δηλαδή προς 6,65 ευρώ ανά τεμάχιο.

Καθόλου άσχημα.

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η εισηγμένη εταιρεία θα συμμετάσχει στο επικείμενο roadshow που οργανώνει η ΕXΑΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κλειστεί αρκετά ραντεβού με ξένους αναλυτές-διαχειριστές.

Οι δραστηριότητες της Π. Πετρόπουλος είναι διευρυνόμενες (π.χ. χθες ανακοινώθηκε η παρουσίαση των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων της BYD για δοκιμαστικές διαδρομές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ-ΟΣΥ στην Αττική), ενώ η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας έχει ελαφρύνει σημαντικά κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v