Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2020

Folli Follie: Η προφυλάκιση Κουτσολιούτσων, η αλαζονεία και ο… ξενοδόχος

Folli Follie: Η προφυλάκιση Κουτσολιούτσων, η αλαζονεία και ο… ξενοδόχος

H χθεσινή προφυλάκιση πατρός και υιού Κουτσολιούτσου, των μεγάλων πρωταγωνιστών δηλαδή του σκανδάλου της Folli Follie, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση για τους πολλούς χαμένους της πιο πολύκροτης υπόθεσης του ελληνικού Χρηματιστηρίου, αλλά και μια πρώτη -έστω και καθυστερημένη- ικανοποίηση του «κοινού περί δικαίου αισθήματος».

Όσοι ασχολούνται με τα διεθνή χρηματιστήρια, γνωρίζουν ότι σε άλλες χώρες, συλλήψεις και προφυλακίσεις σε μεγάλα χρηματιστηριακά σκάνδαλα κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Εντούτοις, οι ίδιοι οι Κουτσολιούτσοι μάλλον δεν το περίμεναν ούτε και τώρα, αν κρίνουμε από την αλαζονεία με την οποία κινήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Δικτυωμένοι, οικονομικά ισχυροί, νόμιζαν ίσως ότι τίποτα δεν μπορεί να τους αγγίξει.

Λογάριασαν όμως χωρίς τον... ξενοδόχο.

Τα πορίσματα του επίκουρου εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γιάννη Δραγάτση, που ανέλαβε την υπόθεση, κτίστηκαν αργά και μεθοδικά, περιλαμβάνοντας όλο το «κάδρο» του περίπλοκου σκανδάλου, με τρόπο που, σύμφωνα με νομικές πηγές, «θεμελίωσε σθεναρά» το κατηγορητήριο, με πληθώρα κακουργημάτων, οδηγώντας σχεδόν νομοτελειακά στη συμφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους.

Κι έτσι, τα «δεν είδα, δεν ήξερα, δεν ρώτησα, για όλα φταίει ο… Φου Μαν Tσου», στα οποία όπως φαίνεται έχουν εστιάσει την υπεράσπισή τους οι κατηγορούμενοι, δεν έφτασαν.

Μεταξύ άλλων, θυμίζουμε, πατέρας και γιος Κουτσολιούτσος κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

ΥΓ: Η στήλη έχει την αίσθηση (για να μην πούμε τη βεβαιότητα) ότι οι οικονομικές πανεπιστημιακές γνώσεις του κ. Δραγάτση βοήθησαν ιδιαίτερα στα παραπάνω, δεδομένης και της περιπλοκότητας της υπόθεσης. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι σύντομα θα γίνει «καθεστώς» η ανάληψη υποθέσεων αλλά και η εκδίκαση οικονομικών εγκλημάτων από εξειδικευμένους δικαστικούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v