Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2020

Το άνοιγμα του VDR της ΔΕΠΑ Εμπορίας και τα πανεπιστημιακά ΣΔΙΤ

Το άνοιγμα του VDR της ΔΕΠΑ Εμπορίας και τα πανεπιστημιακά ΣΔΙΤ

ΣΔΙΤ: Και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζει έργο κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όπως έχουν ήδη πράξει τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας και Θράκης.

Οι διαγωνισμοί των τριών τελευταίων πανεπιστημίων είναι ήδη σε εξέλιξη με επτά υποψηφίους και συγκεκριμένα τους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ, Archirodon, Ιntrakat, ΘΕΜΕΛΗ και την κοινοπραξία Μυτιληναίος-ΑΤΕΣΕ.

Πρόκειται για διαγωνισμούς που προωθούνται μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου και συνεπώς ενδέχεται να υπάρξει μια κάποια καθυστέρηση. Όμως ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων δεν είναι αμελητέος. Φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ.

Και όπως φαίνεται, τα κτιριακά έργα (φοιτητικές εστίες, κ.ά.) σε πανεπιστήμια θα αυξηθούν.

 

ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ: Την άλλη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει το VDR για τους υποψήφιους επενδυτές της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Οι «μνηστήρες» θα αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικά και τεχνικά στοιχεία της εταιρείας, προκειμένου να σχηματίσουν την ακριβή εικόνα και στη συνέχεια να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο αναθεωρημένο ADP του ΤΑΙΠΕΔ, οι δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας έχουν προγραμματιστεί τον Δεκέμβριο. Στο διάστημα αυτό, όπως κυκλοφορεί στην αγορά, οι ενδιαφερόμενοι θα αποφασίσουν, αναλόγως, το αν θα συμμετάσχουν ή όχι, αλλά και αν θα κάνουν συμμαχίες είτε μεταξύ τους είτε με τρίτους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v