Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2020

Σφηνάκια για Βαρβαρέσο, αναδιάρθρωση Euromedica και Τζιρακιάν

Σφηνάκια για Βαρβαρέσο, αναδιάρθρωση Euromedica και Τζιρακιάν

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Στη χειρότερη δυνατή συγκυρία ήρθε η πανδημία για τη νηματουργία Βαρβαρέσος, καθώς την έπληξε την περίοδο κατά την οποία η εισηγμένη προσπαθούσε να ορθοποδήσει και να γυρίσει το παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου είναι αμείλικτα: Αρνητικό EBITDA, ίδια κεφάλαια -8,5 εκατ. ευρώ, καθαρό χρέος 14,6 εκατ. ευρώ και ο ορκωτός ελεγκτής αναφέρεται σε «ουσιώδη αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας».

Η εισηγμένη εταιρεία, από την πλευρά της, δηλώνει πως κάνει προσπάθειες και επαφές για την εύρεση επενδυτή για τη χρηματοδότησή της, καθώς και ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές και funds του εξωτερικού για πιθανή χρηματοδότηση.

Προσθέτει επίσης ότι «το Δ.Σ. της εταιρείας πιστεύει ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς και την περάτωση του νέου επενδυτικού σχεδίου, τη βελτίωση του νέου προϊόντος, την αύξηση της παραγωγής της, τη χρηματοδότηση με κεφάλαιο επανεκκίνησης και τις συνεργασίες με νέους πελάτες, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες ρευστότητας που αντιμετωπίζει και θα βελτιώσει τα οικονομικά της μεγέθη».

 

EUROMEDICA: Μέσα στις επόμενες ημέρες εκδικάζεται η αίτηση της Euromedica για την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 106β, με τη στήριξη των πιστωτών και των εργαζομένων.

Όλα δείχνουν ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται στον όμιλο, καθώς υλοποιείται πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, δίδεται προτεραιότητα στην περιφέρεια και οι αποδοχές των εργαζομένων καταβάλλονται κανονικά.

 

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Λίγο κάτω από τη λογιστική της αξία (ίδια κεφάλαια στις 30/6/2020 3,83 εκατ. ευρώ) διαπραγματεύεται η Τζιρακιάν, η οποία μέσα στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς διατήρησε τον κύκλο εργασιών της και πέρασε από τις ζημίες (-1,29 εκατ. ευρώ) στα κέρδη (+210 χιλ. ευρώ).

Όσο και αν ένα τμήμα της φετινής βελτίωσης οφείλεται σε μη λειτουργικούς παράγοντες (+498 χιλ. από επανεκτίμηση αξίας ακινήτων και -102 χιλ. αναβαλλόμενος φόρος), η διοίκηση της εισηγμένης εκφράζεται με συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον.

«Η διατήρηση των αυξητικών τάσεων των τιμών του χάλυβα αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της κερδοφορίας, εφόσον και η τάση της ζήτησης παραμείνει θετική έως τέλη του έτους. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία προσδοκά την επίτευξη των στόχων της μέσω της αύξησης των πωλήσεών της στο τρέχον εξάμηνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΥΓ: Πρόσφατα η εισηγμένη συμφώνησε με τις τράπεζες την αναχρηματοδότηση-αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v