Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2020

Η κίνηση που ξεκλειδώνει τη γραμμή 4 του μετρό και το καμπανάκι για ΑΝΕΚ

Η κίνηση που ξεκλειδώνει τη γραμμή 4 του μετρό και το καμπανάκι για ΑΝΕΚ

ANEK. Αρνητική καθαρή θέση, σε εταιρικό επίπεδο, ακόμη και μετά τη μερική μετατροπή του ΜΟΔ εμφανίζει η ΑΝΕΚ. Ειδικότερα, στις 30 Ιουνίου τα ίδια κεφάλαια της μητρικής του ομώνυμου ομίλου ήταν αρνητικά κατά 17,8 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε, τον Αύγουστο, η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής μέρους του ομολογιακού δανείου (Μ.Ο.Δ.) σε κοινές μετοχές. Με τη μετατροπή των εν λόγω ομολογιών επήλθε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ.

Το κεφάλαιο κίνησης, σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο, παραμένει επίσης αρνητικό (270 και 262,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα), ενώ υφίστανται σημαντικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τράπεζες.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την επίπτωση της πανδημίας, υποδηλώνουν σύμφωνα με τον ορκωτό «την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία, σχετικά με τη δυνατότητα εταιρείας και ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».

 

ΜΕΤΡΟ. Η απόσυρση και της προσφυγής που έχει καταθέσει η κοινοπραξία ΑΒΑΞ - Ghella - Alstom Transport, μετά την αντίστοιχη πρωτοβουλία που έλαβε η κοινοπραξία υπό την ΑΚΤΩΡ, φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο ώστε να ξεκολλήσει επιτέλους ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα (Αλσος Βεΐκου - Γουδή) της γραμμής 4 στο μετρό Αθήνας.

Η εκδίκαση των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είχε μετατεθεί ούτως ή άλλως για τις αρχές του 2021, ώστε να έχουν χρόνο να το σκεφτούν οι δύο κοινοπραξίες. Όμως η κυβέρνηση βιάζεται, ώστε να προχωρήσει έστω ένα μεγάλο έργο, με αποτέλεσμα να ασκείται η σχετική πίεση.

Το επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Λέτε να υπάρξουν τίποτα αλλαγές και στα σχήματα διεκδίκησης;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v