Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2020

Το παζάρι ΕΥΔΑΠ με το Δημόσιο, τι αλλάζει με τον αναβαλλόμενο φόρο

Το παζάρι ΕΥΔΑΠ με το Δημόσιο, τι αλλάζει με τον αναβαλλόμενο φόρο

EΥΔΑΠ: Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ εισηγμένης και Δημοσίου για την οριστικοποίηση του κόστους αδιύλιστου ύδατος και τις υπηρεσίες συντήρησης του δικτύου που προσέφερε η EΥΔΑΠ, η EΥΔΑΠ Παγίων έχει ξεκινήσει τη διατύπωση απαιτήσεων. 

Στις οικονομικές καταστάσεις Α’ εξαμήνου, η ΕΥΔΑΠ διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι απαιτήσεις του Δημοσίου όσον αφορά στο κόστος αδιύλιστου ύδατος ανέρχονται σε 137 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για απαιτήσεις της περιόδου από την 01.07.2013 έως την 30.06.2020.

Η EΥΔΑΠ έστειλε, με τη σειρά της, στο υπουργείο Υποδομών τις απαιτήσεις της για τη συντήρηση του δικτύου κατά την ίδια περίοδο. Στην περίπτωση που οι υπηρεσίες συντήρησης δεν συμψηφιστούν με το κόστος αδιύλιστου ύδατος, η EΥΔΑΠ εξετάζει το πώς θα ανακτήσει το επιπλέον κόστος.

Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις αφορούν και στην 20ετή επέκταση του δικαιώματος αποκλειστικής διάθεσης ύδατος στην περιοχή της Αθήνας.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-DTC: Διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι προσαρμογές στις διατάξεις για τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις, που ζητά η Κομισιόν.

Όταν η Ελληνική Δημοκρατία εγγυήθηκε, το 2015, τον συμψηφισμό αναβαλλόμενου φόρου, ακόμη και σε περίπτωση εμφάνισης ζημιών από τράπεζα/ες, επιτρέποντας στον επόπτη να συνυπολογίζει το 100% του DTC στα εποπτικά κεφάλαια, υπήρξαν θέματα που δεν ρυθμίστηκαν, όπως έχει καταγράψει η στήλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v